H Rimac παρουσιάζει το ηλεκτρικό ποδήλατο Greyp G6

Σχετικά άρθρα

Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως η Greyp είναι μια θυγατρική εταιρεία της Rimac, που -όπως κατάλαβες- ασχολείται με e-bikes. Χθες βράδυ και τρία χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Greyp G12S, που ήταν τότε το πιο εξελιγμένο ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής απόδοσης, ο Mate Rimac και η ομάδα της Greyp παρουσίασαν το νέο μοντέλο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Τα αποκαλυπτήρια του Greyp G6 έγιναν στο Pavilion Mestrovic, το σπίτι της Κροατικής ένωσης εικαστικών καλλιτεχνών της πρωτεύουσας.

Tο G6 είναι ένα ηλεκτρικό mountain bike και διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να δώσει στο ποδήλατο μια τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, με την μπαταρία να χαρίζει μια αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 700 Wh (36V), με τα κελιά της να είναι κατασκευής LG.

Το G6 τροφοδοτείται από έναν MPF κινητήρα με ονομαστική ισχύ 250W (peak 450W), που προσαρμόστηκε ειδικά για το Greyp με το firmware της Greyp. Το πλαίσιο είναι 100% από carbon, κατασκευής Greyp και σύμφωνα με την εμπειρία που αποκτήθηκε από το ηλεκτρικό hypercar Concept_One της Rimac. Το πλαίσιο αφήνει σε κοινή θέα την μπαταρία, ενώ η ανάρτηση της Rockshox προσφέρει 150 χιλιοστά διαδρομής.

Ο έλεγχος των συστημάτων του ποδηλάτου γίνεται από μια κεντρική μονάδα πληροφοριών (CIM) και περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη, WiFi, Bluetooth, συνδεσιμότητα 4G, γυροσκόπιο, υποδοχή USB C, κάμερα εμπρός, ενώ επίσης μπορείς να συνδέσεις μια κάμερα που βρίσκεται πίσω από τη σέλα. Έτσι, το Greyp G6 έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο διαδίκτυο και μπορεί να συλλέγει δεδομένα και να επικοινωνεί με τον αναβάτη μέσω της εφαρμογής για smartphones.

Κατά την παρουσίαση του, ο Mate Rimac είπε

Από την αρχή πιστεύαμε ότι θέλουμε να επιτύχουμε το αδύνατο, αλλά θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Εάν δεν μπορούμε να είμαστε, τότε δεν θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Σήμερα δεν πρόκειται για την Rimac, αλλά για την Greyp.

Το νέο Greyp G6 είναι διαθέσιμο για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του νέου e-bike, το G6.1, το G6.2 και το G6.3, με τιμές από 6.500 έως 7.500 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...