Τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της Ford συνεχίζουν να είναι μια καταστροφή για την εταιρία

Σχετικά άρθρα

Δεν αποτελεί μυστικό πως το DPS6 αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Ford, είναι προβληματικό. Με την εταιρία να γνώριζε γι’αυτό προτού το βγάλει στην αγορά, και με την εταιρία να έχει έρθει αντιμέτωπη με μηνύσεις, αγωγές, πρόστιμα και αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 4 δισ. δολάρια, εκτός του ότι αναγκάστηκε να ανακοινώνει πως θα επιδιορθώσει δωρεάν τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της, σήμερα έκανε γνωστό πως επεκτείνει την εγγύηση των επηρεαζόμενων μοντέλων της.

Συγκεκριμένα στα Focus που έχουν κατασκευαστεί από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Νοέμβριο του 2015 και στα Fiesta που κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιουλίου 2013 και Οκτωβρίου 2014) επεκτείνει η εγγύηση στον συμπλέκτη στα 7 χρόνια ή στα 100.000 μίλια (ήταν 5 χρόνια ή 60.000 μίλια). Επίσης θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των παραπάνω αυτοκινήτων που πλήρωσαν για την επισκευή των προβληματικών κιβωτίων.

Παράλληλα θα προχωρήσει στην εγκατάσταση νέου λογισμικού σε περίπου 165.000 αυτοκίνητα. Η νέα έκδοση παρέχει καλύτερη προειδοποίηση εάν η μονάδα ελέγχου του κιβωτίου παρουσιάσει πρόβλημα. Τέλος, όπου κριθεί απαραίτητο, η Ford θα αντικαταστήσει δωρεάν την μονάδα ελέγχου του κιβωτίου ταχυτήτων με νέα, ακόμη και εάν έχει λήξει η εγγύηση των 10 ετών ή 150.000 μιλίων. Από τις παραπάνω ενέργειες της Ford, θα επηρεαστούν περίπου 560.000 ιδιοκτήτες Focus και Fiesta.

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...