Ενεργή παρουσία στην έκθεση της Φρανκφούρτης έχει η Hyundai η οποία παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα, τα i30 n Project C, Veloster N ETCR, i10 N Line και 45 Concept.

1Hyundai i30 N Project C

Το Hyundai i30 N Project C διαθέτει carbon μέρη, σφυρήλατες ζάντες 19″ της OZ Racing, και ζυγίζει λιγότερο από το i30 N. Βασίζεται στην έκδοση με τα 275 άλογα και τα 353 Nm ροπής, έχει χαμηλότερη ανάρτηση και καλύτερη αεροδυναμική. Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες και κόκκινες Alcantara και δερμάτινες επενδύσεις, κόκκινες ραγές, κόκκινες ζώνες ασφαλείας και νέο επιλογέα ταχυτήτων.

Ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από το i30 N, φτάνοντας τα 1.395 κιλά, με το κέντρο βάρους να είναι χαμηλότερο κατά 8,8 mm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Το “C” σημαίνει “Περιοχή C” (Area C), η πίστα του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai στο Namyang της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την Hyundai, η περιοχή C είναι το πνευματικό σπίτι του Hyundai i30 N .

Μόλις 600 Hyundai i30 N Project C θα κατασκευαστούν τα οποία όλα θα διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Το εάν θα έρθουν κάποια αυτοκίνητα στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο για την ώρα.

2Hyundai Veloster N ETCR

Το Veloster N ETCR είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό για το πρωτάθλημα του ETCR. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά η Hyundai δεν έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες του. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς, με το βάρος του να ανέρχεται στα 1.700 κιλά. Η λογική λέει πως θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα, όσα και το Cupra e-Racer που θα ανταγωνίζεται.

3Hyundai i10 N Line

Η N Line έκδοση του νέου i10 προσφέρεται με τον 1.000άρη τρικύλινδρο T-GDi κινητήρα 100 ίππων με 172 Nm ροπής ή με τον 1.2 MPi απόδοσης 84 ίππων με 118 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Έχει νέες ζάντες 16″, νέους προφυλακτήρες, κόκκινες λεπτομέρειες, ειδικά διακοσμητικά, διαχύτη, Ν τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κόκκινες ραφές και μεταλλικά πεντάλ.

4Hyundai 45 Concept

Τέλος, το 45 Concept τιμά το πρωτότυπο Pony Coupe Concept που παρουσιάστηκε 45 χρόνια πριν, αλλά σχεδιαστικά μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της Hyundai, με αυτά να διαθέτουν κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες.