Επίσημο: Audi AI:Trail quattro concept

Σχετικά άρθρα

Η Audi μαζί με το RS7 Sportback, στο περίπτερο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάζει το AI:Trail quattro concept. Το πρωτότυπο αποτελεί την συνέχεια των Audi Aicon, AI:ME και AI:RACE και συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Το πρωτότυπο ζυγίζει 1.750 κιλά, έχει μήκος 4,15 μέτρων, πλάτος 2,15 μέτρων, ύψος 1,67 μέτρων, φορά ζάντες 22″ και διαθέτει 34 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, που του επιτρέπει να περνά μέσα από νερό με βάθος μεγαλύτερο του μισού μέτρου. Το πρωτότυπο διαθέτει μεγάλα παράθυρα, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες και διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα.

Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 435 άλογα με 1.000 Nm ροπής, με την μπαταρία να παρέχει αυτονομία μεταξύ 250-500 χλμ, αναλόγως τα εδάφη που κινείται το αυτοκίνητο. Η τελική ταχύτητα του Audi AI:Trail quattro concept περιορίζεται στα 130 χλμ/ώρα, ενώ το όχημα εξοπλίζεται και με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4.

Αντί για συμβατικούς προβολείς υπάρχουν αυτόνομες πηγές φωτός που βρίσκονται κάτω από τις εμπρός κολόνες και μπορούν να φωτίζουν τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Τα LED αυτά στοιχεία έχουν ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και περιστρέφονται ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν εσωτερικός φωτισμός όσο και σαν φωτισμός της διαδρομής που ακολουθεί το αυτοκίνητο. Τα πίσω φώτα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το φωτισμό του πορτμπαγκάζ όσο και σαν εξωτερική φωτεινή υπογραφή.

Αντί για μεσαία και μεγάλη σκάλα των προβολέων το Audi AI:Trail είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες και με ενσωματωμένα φωτεινά στοιχεία LED. Τα drones αυτά μπορούν να προσγειωθούν είτε σε μια ράγα οροφής είτε απευθείας στην οροφή και να συνδεθούν με τις ασύρματες βάσεις φόρτισής τους.

Τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα είναι τα Audi Light Pathfinders, τα οποία εξασφαλίζουν την αιώρησή τους με τον ίδιο τρόπο που οι ανεμιστήρες χωρίς στροφείο παράγουν ροή αέρα. Χάρη στον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό τους, μπορούν να πετάξουν μπροστά από το AI:Trail, καταναλώνοντας συγκριτικά λίγη ενέργεια και να φωτίζουν το δρόμο ή το μονοπάτι μπροστά του, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως τους προβολείς. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι ενσωματωμένες κάμερες παρέχουν εικόνα βίντεο που μπορεί να μεταδοθεί μέσω Wi-Fi και να προβληθεί στην οθόνη μπροστά από τον οδηγό, μετατρέποντας τα Pathfinders σε μάτια στον ουρανό.

Όταν το AI:Trail είναι ακίνητο, τα drones μπορούν επίσης να φωτίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του από τη θέση τους στην οροφή. Μπορούν επίσης να φωτίζουν το εσωτερικό μέσω της διαφανής πανοραμικής οροφής, εάν οι επιβάτες προτιμούν να μείνουν εντός του αυτοκινήτου.

Τα drones, τα οποία συντονίζονται πλήρως αυτόματα με το AI:Trail, πετούν τουλάχιστον σε ζεύγη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να παρέχουν πρόσθετη ένταση φωτός ή να φωτίσουν την περιοχή γύρω από το όχημα σχηματίζοντας ομάδες που αποτελούνται μέχρι και από πέντε drones. Οι επιβάτες απλά χρησιμοποιούν λογισμικό ελέγχου στα smartphones τους προκειμένου να καθορίσουν την επιθυμητή λειτουργία τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr