Η Sony στο τέλος του χθεσινού της keynote από την Consumer Electronics Show, και ενώ είχε παρουσιάσει όλες τις νέες της τεχνολογίες και πληροφορίες για το PlayStation 5, εξέπληξε τους πάντες φέρνοντας στη σκηνή ένα αυτοκίνητο που έφερε το λογότυπο της. Πρόκειται για το Vision-S concept, ένα ηλεκτρικό σεντάν όχημα, εξοπλισμένο με 33 αισθητήρες που αναλύουν το περιβάλλον και μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν “εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης”. Ακόμα, αντί για πλαϊνούς καθρέπτες διαθέτει κάμερες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και μεγάλη γυάλινη οροφή.

Κατά την παρουσίαση του πρωτοτύπου, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρίας δεν ξεκαθάρισαν αν αυτό θα περάσει στην παραγωγή, αν και υπήρξε η αίσθηση ότι το Vision-S αποτελεί την πλατφόρμα με την οποία η Sony παρουσιάζει τις τεχνολογίες αυτοκινήτου που προσφέρει. Ήρθε, όμως, ο επικεφαλής του project του Vision-S, Izumi Kawanishi, ο οποίος επίσης διαχειρίζεται το τμήμα ρομποτικής της Sony, να κάνει ξεκάθαρα τα πράγματα σε συνέντευξη του στο ιαπωνικό μέσο Impress Watch, και να αναφέρει ότι η Sony δεν θα γίνει κατασκευαστής αυτοκινήτων. Αντ ‘αυτού, χαρακτηρίζει το concept ως τη συμβολή της Sony στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.

Ο Kawanishi ανέφερε ότι μετά την τεράστια αλλαγή που είδαμε στα smartphone την τελευταία δεκαετία, κάτι αντίστοιχο θα γίνει με τα αυτοκίνητα και την κινητικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το concept δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε με τα αυτοκίνητα ως Sony. Δείχνουμε τις δυνατότητες και τις τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη. Το concept είναι για να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά.