Αυτό δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων του Carlos Ghosn στην Ιαπωνία, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον πρώην CEO της Nissan και Renault, λίγο πριν αυτός αποδράσει από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με κινηματογραφικό τρόπο. Ο Nobuo Gohara, πρώην εισαγγελέας και συνήγορος υπεράσπισης του Ghosn, πήρε πέντε συνεντεύξεις μέσα σε διάστημα δύο μηνών από το μεγαλοστέλεχος -διάρκειας 10 ωρών- με σκοπό να γράψει ένα βιβλίο για τη σύλληψή και τη δίωξη του Ghosn.

Ο Gohara, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι ο Ghosn του εκμυστηρεύτηκε -μέσα σε αυτές τις συνεντεύξεις- ότι εκτιμά πως μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια η Nissan θα χρεοκοπήσει. Ωστόσο, ο Gohara δεν έκανε γνωστούς τους λόγους που πιστεύει ο Ghosn ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Gohara σχεδίαζε να δημοσιεύσει το βιβλίο του πριν από την έναρξη της δίκης του Ghosn, κάτι το οποίο απ’ότι φαίνεται δεν θα γίνει. Ο Gohara συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Ghosn δύο ημέρες πριν από τη διαφυγή του στη Βηρυτό, στα τέλη στου Δεκεμβρίου, προσθέτοντας πως έχει την άδεια από τον Ghosn να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των συνομιλιών τους.