Jeep Grand Cherokee Trackhawk και Alfa Romeo Stelvio QV πάνε “κόπιες” στο 400άρι

Σχετικά άρθρα

“Ενδοοικογενειακή” μάχη, καθώς και τα δύο μοντέλα παράγονται από εταιρίες που ανήκουν στην FCA, αν και μεταξύ τους δεν μοιράζονται το παραμικρό εξάρτημα. Δεν θα σου πω ποιο από τα δύο κερδίζει, αλλά ο χρόνος που έκανε το ένα είναι 12,37 δευτ. και το άλλο 12,77. δευτ. Ποιο, όμως, κέρδισε;

https://youtu.be/WpSRqyz1_q8

Στην “άσπρη γωνία” βρίσκεται το Jeep Grand Cherokee Trackhawk, και κάτω από το καπό του κρύβει τον 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο Hellcat V8 κινητήρα απόδοσης 707 ίππων με 875 Nm ροπής. Ζυγίζει 2.433 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, κάνοντας το Jeep Grand Cherokee Trackhawk το ταχύτερο σε επιτάχυνση SUV του κόσμου.

Στην “μπλε γωνία”, η Alfa Romeo Stelvio είναι το πρώτο SUV της ιταλικής εταιρίας και στην έκδοση Quadrifoglio φορά τον 2,9-λίτρων V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα, που αποδίδει 510 ίππους και μέγιστη ροπή 600 Nm. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283 χλμ/ώρα, ενώ το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 3,8 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και με σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Ζυγίζει 1.830 κιλά και εξοπλίζεται με το AlfaTM Chassis Domain Control (CDC) και είναι η μόνη έκδοση που διαθέτει το διαφορικό AlfaTM Active Torque Vectoring στον βασικό εξοπλισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα