Ήταν Φεβρουάριο του 2008 όταν ο Elon Musk παρέλαβε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Tesla, το ηλεκτρικό Roadster, το οποίο συνολικά -και μέχρι το 2012- πούλησε 2.450 αυτοκίνητα. Σήμερα, ο CEO της αμερικάνικης εταιρίας έκανε γνωστό μέσα από το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο, το Twitter, ότι παρήχθη το 1.000.000στό αυτοκίνητο με το σήμα της Tesla.

Το ορόσημο γιορτάστηκε στην έδρα της εταιρίας, στο Palo Alto στην Καλιφόρνια, με τον Musk να ευχαριστεί ολόκληρη την ομάδα για την αφοσίωσή της. Το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο είναι ένα κόκκινο Model Y, το οποίο αυτή τη στιγμή αποστέλλεται στον νέο του ιδιοκτήτη.

Παρά τα προβλήματα με τον κορωνοϊό, η έναρξη της παραγωγής στο Gigafactory της Κίνας θα βοηθήσει την Tesla στην αύξηση της ετήσιας παραγωγικής της δυνατότητας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία εκτιμά ότι από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα βγουν φέτος 150.000 αυτοκίνητα, και μαζί με τα 500.000 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν στο Fremont της Καλιφόρνια, η ετήσια παραγωγή το 2020 εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 650.000 αυτοκίνητα.

Παρά την κανονική λειτουργία του εργοστασίου στην Κίνα, η Tesla κάνει τις απαραίτητες εργασίες για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του Gigafactory στη Σαγκάη, ώστε από τις γραμμές παραγωγής αυτού να βγαίνουν ετησίως 260.000 αυτοκίνητα. Η προγραμματισμένη παραγωγή δεν θα περιλαμβάνει την κατασκευή μπαταριών, αλλά θα συναρμολογεί out-sourced μπαταρίες στις εγκαταστάσεις της, με σκοπό όλη η εφοδιαστική αλυσίδα του εργοστασίου να είναι από την Κίνα μέχρι το τέλος του έτους.