Ακόμη ένας νεκρός λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata

Σχετικά άρθρα

Δεν έχει τέλος η υπόθεση με τους προβληματικούς αερόσακους της Takata μιας και επιβεβαιώθηκε ακόμη ένας θάνατος που προκλήθηκε λόγω αυτών.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 28 θάνατοι παγκοσμίως και τουλάχιστον 400 τραυματισμοί από τους αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας. Από τους 28 θανάτους, οι 22 συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda, με τους 19 εξ’αυτών να σημειώνονται στις ΗΠΑ, οι 7 στη Μαλαισία και ένας στην Αυστραλία.

Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε στο Lancaster County στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, με το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο να είναι ένα Honda Accord του 2002. Το αυτοκίνητο είχε ανακληθεί από τον Απρίλιο του 2011, με την Honda να δηλώνει πως έκανε περισσότερες από 100 προσπάθειες (μέσω ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων, e-mails και προσωπικών επισκέψεων) για να ειδοποιήσει τους κατόχους του αυτοκινήτου να πάνε το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο ώστε να γίνει η αντικατάσταση των προβληματικών αερόσακων, αλλά οι εργασίες επισκευής δεν έγιναν ποτέ. Η Honda είπε ότι ο οδηγός που σκοτώθηκε σε αυτό το δυστύχημα δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί περισσότερα από 110 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως που διαθέτουν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...