Ο Hamilton πιστεύει ότι η F1 ακολουθεί “λάθος δρόμο”

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίας και από τα κτήνη των V12, V10 και V8 κινητήρων, φτάσαμε σήμερα στα υβριδικά μονοθέσια των 1.600 κ.εκ. Ο Lewis Hamilton ρωτήθηκε για το πως βλέπει το μέλλον της Formula 1 και σχολίασε το γεγονός πως χρόνο με τον χρόνο, τα μονοθέσια γίνονται όλο και πιο βαριά και μεγαλύτερα.

Φέτος, τα μονοθέσια πρέπει να έχουν ελάχιστο βάρος 752 κιλά, ενώ από του χρόνου το ελάχιστο βάρος αυξάνεται κατά 38 κιλά στα 790 κιλά, κάτι που σημαίνει πως τα μονοθέσια του 2022 θα είναι κατά 99 κιλά βαρύτερα σε σχέση με τα μονοθέσια του 2014, την πρώτη χρονιά των υβριδικών μονοθεσίων. Πριν από αυτά και για πολλά χρόνια, το ελάχιστο βάρος ενός μονοθεσίου ήταν 605 κιλά, 185 κιλά λιγότερα από το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων του 2022, τα οποία θα ζυγίζουν σχεδόν 900 κιλά κατά την έναρξη του αγώνα, όταν είναι γεμάτα με καύσιμο.

Τα παλαιότερα μονοθέσια ήταν μάλιστα πολύ ελαφρύτερα από τα επιτρεπτά όρια, δίνοντας την δυνατότητα στις ομάδες να χρησιμοποιούν έρμα ώστε να βελτιώνουν την ισορροπία του βάρους ανάμεσα στους άξονες του μονοθεσίου.

Ο Hamilton πιστεύει πως τα όλο και βαρύτερα μονοθέσια είναι μια λάθος κατεύθυνση, λέγοντας:

Δεν καταλαβαίνω γιατί πηγαίνουμε κάθε χρόνο σε όλο και βαρύτερα μονοθέσια, ειδικά όταν υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση για το τι είναι πιο βιώσιμο και το άθλημα πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με βαρύτερα μονοθέσια χρησιμοποιείς όλο και περισσότερη ενέργεια. Άρα αυτό δεν πηγαίνει πραγματικά προς τη σωστή κατεύθυνση ούτε υπάρχει σωστή διαδικασία σκέψης.

Τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα ήταν πιο ευκίνητα και μικρότερα σε μέγεθος, έτσι οι αγώνες και οι ελιγμοί του μονοθεσίου ήταν καλύτεροι. Στις πίστες που πηγαίνουμε γίνονται όλο και πιο φαρδιές, αλλά στο Μονακό είναι πλέον σχετικά αδύνατο να προσπεράσεις, επειδή τα μονοθέσια είναι πολύ μεγάλα για τους δρόμους του.

Όπως είπα, δεν καταλαβαίνω πλήρως γιατί πηγαίνουμε σε όλο και πιο βαρύτερα μονοθέσια που σπαταλούν περισσότερη ενέργεια καταναλώνοντας περισσότερο καύσιμο και έχουν μεγαλύτερα φρένα που δημιουργούν περισσότερη σκόνη φρένων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...