Στην παραγωγή τρία νέα αγωνιστικά Ford Sierra RS500 Group A

Σχετικά άρθρα

Η βρετανική εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων CNC Motorsport AWS έκανε γνωστό ότι θα βγάλει στην παραγωγή τρία νέα αγωνιστικά Sierra Cosworth RS500 Group A, στις προδιαγραφές Andy Rouse Engineering από το έτος του 1990.

Τα τρία continuation αγωνιστικά θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την ίδια την Andy Rouse Engineering και θα πληρούν τις προϋποθέσεις για ιστορικές σειρές αγώνων, όπως το Silverstone Classic και το Motor Racing Legends.

Καθένα από τα τρία παραδείγματα θα κατασκευαστεί με ένα αυθεντικό αμάξωμα του Ford Sierra Cosworth, με το πρώτο εξ αυτών να χρησιμοποιεί ένα εντελώς αχρησιμοποίητο “909 competition” αμάξωμα, που βρίσκεται σε αποθήκη από την κατασκευή του, στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Όλα τα αυτοκίνητα θα συνοδεύονται από χαρτιά HTP, από σύγχρονο ρεζερβουάρ καυσίμου και roll cage, που θα τα κάνουν έτοιμα να συμμετάσχουν σε αγώνες.

Αυτά τα στοιχεία θα κατασκευαστούν με την τοποθέτηση των νέων εξαρτημάτων, όλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές της Andy Rouse Engineering, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων της μπροστινής ανάρτησης, του συστήματος εξάτμισης και του roll cage, κατασκευασμένα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Motorsport UK.

Μηχανικά, ο 2,0-λιτρος (1.993 κ.εκ.) τετρακύλινδρος turbo Cosworth YB κινητήρας θα είναι εντελώς νέος, βασιζόμενος στις αρχικές προδιαγραφές. Θα φέρει Proflex Advanced σύστημα καυσίμου και αναμένεται να αποδίδει πάνω από 575 ίππους. Θα συνδέεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων της Getrag, τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού εννέα ιντσών.

Άλλα στοιχεία, όπως ο πίνακας οργάνων, το σύστημα πέδησης και η ειδικό ταμπελάκι κατασκευής Andy Rouse Engineering ολοκληρώνουν το πακέτο, με καθένα από τα τρία αυτοκίνητα να παραδίδεται στους πελάτες σε λευκό χρώμα. Η τιμή του κάθε αυτοκινήτου αγγίζει τα £185.000 (€218.400) και φυσικά δεν θα είναι νόμιμο για χρήση στον δρόμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...