To iPhone και το Apple Watch θα κάνουν κλήση έκτακτης ανάγκης, αν ανιχνεύσουν τρακάρισμα

Σχετικά άρθρα

Με μια επερχόμενη ενημέρωση των iOS 15 και watchOS 8, η Apple σχεδιάζει να προσθέσει στα iPhone και Apple Watch μια λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης. Η λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις εν λόγω συσκευές από τις αρχές του 2022, και μόλις ανιχνεύσουν μια σύγκρουση, θα καλούν αυτόματα την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης.

Και οι δύο αυτές συσκευές θα χρησιμοποιούν τους ενσωματωμένους αισθητήρες, όπως το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο για να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια την συντριβή και να ενεργοποιήσουν την κλήση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Apple συλλέγει ανώνυμα πολλά δεδομένα από τους χρήστες iPhone και Apple Watch και από περίπου 10 εκατομμύρια ύποπτες συγκρούσεις οχημάτων, η Apple έμαθε ότι σε περισσότερες από 50.000 έγιναν αμέσως μετά κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Επί του παρόντος, η Apple εργάζεται για να βελτιώσει την ακρίβεια του αλγόριθμου ανίχνευσης σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα. Στο Apple Watch, υπάρχει ήδη μια παρόμοια λειτουργία, που ονομάζεται ανίχνευση πτώσης. Αυτή ενεργοποιεί αυτόματα την κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και στα αγαπημένα σου πρόσωπα, εάν πρώτα δεν ανταποκριθείς στην προτροπή που εμφανίζεται στην οθόνη του ρολογιού, εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου αφότου πέσεις.

Η ανίχνευση πτώσης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Apple Watch Series 4 και από τότε έχει σώσει πολλές ζωές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr