Το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεξήχθη το E-Prix στη Ρώμη για το πρωτάθλημα της Formula E, και ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, οδήγησε ένα πρωτότυπο της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της νέας Maserati GranTurismo. Αυτή ήταν η πρώτη φορά όπου ένα πρωτότυπο του μοντέλου βγήκε σε δημόσιους δρόμους, έστω και για λόγους επίδειξης.

Η νέα GranTurismo θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Maserati που θα είναι 100% ηλεκτρικό, με την παραγωγή του να γίνεται στο Mirafiori. Η GranTurismo Folgore θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, η GranTurismo Folgore θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν άξονα), με τη συνολική ισχύ να είναι πάνω από 650 άλογα, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και για 1.200 άλογα.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης της συνεργασίας μεταξύ Maserati και Venturi Racing για την είσοδο της πρώτης στην Formula E, ο Tavares φωτογραφήθηκε με τον CEO της Formula E, Alejandro Agag, δίπλα σε μια Grecale Folgore. H ιταλική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι όλα τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα έως το 2025 και με μια 100% ηλεκτρική έκδοση.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι Maserati έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, ως μέρος του πλάνου “Dare Forward 2030”, της Stellantis, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.