Η πυροσβεστική υπηρεσία του Σακραμέντο χρειάστηκε να ρίξει 22.710 λίτρα νερό (6.000 γαλόνια) για να καταφέρει να σβήσει τελείως την φωτιά προκλήθηκε εντελώς ξαφνικά, σε ένα Tesla Model S που κινούνταν σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να τονίζει πως η φωτιά ξεκίνησε από τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το ευτυχές ήταν πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Όταν η πυροσβεστική υπηρεσία ρωτήθηκε εάν ο αφρός θα ήταν πιο αποτελεσματικός, είπε:

Δυστυχώς όχι. Ο αφρός λειτουργεί για να καταπνίξει το οξυγόνο, το οποίο σπάει το τρίγωνο της φωτιάς της παραδοσιακής διαδικασίας καύσης. Όταν καίγονται οι μπαταρίες λιθίου, το υλικό της καθόδου διασπάται και απελευθερώνει το δικό του οξυγόνο, έτσι θα συνεχίσει να καίγεται αν ρίχνεις αφρό.

Το πιο ασφαλές για τη κατάσβεση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι να το σηκώνει γερανός και να το βάλει μέσα σε μια μεγάλη δεξαμενή γεμάτη με νερό και να το αφήσει εκεί για πολλές ώρες.

Να σημειωθεί πως ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης απαιτεί περίπου 1.900 και 3.800 λίτρα για την κατάσβεση του.