Περισσότερους τίτλους θέλει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2014

Ο Fernando Alonso είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένος οδηγούς αυτή τη στιγμή στη Formula 1. Ωστόσο, το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατέληξε στα χέρια του ήταν στα τέλη τού 2006, κάτι που σημαίνει ότι έχουν περάσει περίπου 7.5 χρόνια από τότε. Είχε ακόμα τρεις ευκαιρίες για να κερδίσει ξανά την κούπα τού Πρωταθλητή (2007, 2010 και 2012), αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί ξανά στην κορυφή τού κόσμου.

Το 2010, οδήγησε για πρώτη φορά στην καριέρα του για λογαριασμό τής Ferrari, πιστεύονται ότι η ιταλική ομάδα θα του χάριζε μονοθέσια με τα οποία θα μπορούσε τουλάχιστον να διεκδικεί και πάλι τίτλους. Αυτό δε συνέβη ποτέ και το 2014 ξεκίνησε ως συνήθως: χωρίς να μπορεί να μάχεται για τις πρώτες θέσεις.

Ο “El Nano” δε θέλει να κλείσει την καριέρα του με δύο τίτλους και, όπως είναι απόλυτα λογικό, οδηγεί για να γίνει και πάλι Πρωταθλητής.

Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα γινόμουν οδηγός τής Formula 1· ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα κερδίσω Grand Prix, επομένως δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να κερδίσω δύο πρωταθλήματα. Είναι εξαιρετικά περήφανος και χαρούμενος με την καριέρα μου. Αν με ρωτήσετε, είμαι πεινασμένος για νίκες, πεινασμένος για την επιτυχία και θα σας πω ότι τα δύο πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά.

Kimi-Alonso

Φέτος, η Ferrari έχει στις τάξεις τις δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές και θεωρητικά το καλύτερο οδηγικό δίδυμο. Ο Kimi Raikkonen είναι ένα βαρύ όνομα, αν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να βγάλει όλη του την ταχύτητα με την F14 T. Ένα εγωιστής οδηγός όπως ο Alonso (προσόν για έναν επαγγελματία οδηγό) θέλει κατ’ αρχήν να κερδίσει τον team-mate του και φυσικά αυτό απαιτεί να βελτιώσεις τη δική σου απόδοση, όταν μοιράζεσαι το ίδιο μονοθέσιο μ’ έναν Πρωταθλητή.

Προς το παρόν, δεν έχουν υπάρξει προβλήματα μεταξύ των δύο οδηγών, όπως επισημαίνει και ο Alonso, που έχει συγκεντρώσει το 79% των βαθμών (26 από τους 33) για τη Scuderia στους πρώτους 3 αγώνες.

Νομίζω ότι είναι πολύ ταλαντούχος, έτσι είναι μια τεράστια βοήθεια κι ένα τεράστιο κίνητρο πρώτα για τον εαυτό μου, αλλά και για την ομάδα, διότι ξέρει ότι πρέπει να δώσει ένα καλό αυτοκίνητο για να μπορέσει ο Kimi να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Νομίζω πως απ’ έξω, είναι πάντα υπερβολικοί αυτοί που λένε για τις σχέσεις μεταξύ των team-mates. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να κερδίσεις τον team-mate του, ώστε να έχεις καλύτερη φήμη ή να τα πας καλύτερα εκείνο το Σαββατοκύριακο. Αλλά, πιστέψτε με, όταν συναντιόμαστε μετά τον αγώνα, πρέπει να δείτε την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν προβλήματα· υπάρχουν μόνο καλά και θετικά πράγματα, μαζί με χρήσιμα σχόλια από τον καθένα μας. Υπάρχει μια τεράστια επικοινωνία και ομαδική δουλειά, παρά τα όσα εσείς διαβάζετε ή βλέπετε απ’ έξω.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...