Όροι Χρήσης

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις. Όταν επισκέπτεστε τις σελίδες του Autoblog.gr και κάνετε χρήση των υπηρεσιών του, συμφωνείτε ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, παρακαλούμε μην εισέλθετε και μην κάνετε χρήση των υπηρεσιών του Autoblog.gr.

Συμφωνείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Autoblog.gr με τρόπο που δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάζονται ακολούθως.

Επίσης οι παρακάτω όροι χρήσης ενδέχεται με το πέρασμα του χρόνου να τροποποιηθούν. Παρακαλούμε όπως επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα τακτικά, προκειμένου να ενημερώνεστε σχετικά με τροποποιήσεις των όρων χρήσης.

Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Autoblog.gr. Η συμμετοχή σας στο Autoblog.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Γενικοί όροι

Ως χρήστης των υπηρεσιών του Autoblog.gr αποδέχεστε ότι:

  • Δε θα εισάγετε στο Autoblog.gr κανένα στοιχείο το οποίο θα αντίκειται στους ισχύοντες νόμους ή θα είναι προσβλητικό, παράνομο, πορνογραφικό, απειλητικό και γενικά ενοχλητικό προς το Autoblog.gr ή/και τους χρήστες του.
  • Δεν υποδύεστε κάποιο άλλο πρόσωπο και τα στοιχεία που εισάγετε αφορούν μόνο εσάς.
  • Δεν χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς ή/και απαγορευμένα ψευδώνυμα. Οι διαχειριστές του Autoblog.gr διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής αυτών των σχολίων.
  • Δεν χρησιμοποιείτε κεφαλαίους χαρακτήρες στα σχόλια. Οι διαχειριστές του Autoblog.gr διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής αυτών.
  • Δεν επαναλαμβάνετε το ίδιο σχόλιο. Οι διαχειριστές του Autoblog.gr διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής αυτών.
  • Δεν διαφημίζετε οτιδήποτε μέσα από τη φόρμα αποστολής σχολίων. Οι διαχειριστές του Autoblog.gr διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων που μοναδικό στόχο έχουν να διαφημίσουν websites, προϊόντα, υπηρεσίες.
  • Είστε ο μόνος υπεύθυνος-η για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά τη χρήση των υπηρεσιών του Autoblog.gr και το Autoblog.gr δεν είναι υπεύθυνο για κανέναν έμμεσο ή άμεσο λόγο που να αφορά οποιουδήποτε είδους αποζημίωση απέναντί σας. Παρόλα αυτά, οι διαχειριστές του Autoblog.gr θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του παρόντος δικτυακού τόπου.
  • Δε θα δίνετε προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους, ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας, παρά μόνο τα στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια χρήσης της παρούσας υπηρεσίας.

Γενικοί κανόνες για τα σχόλια:

  • Το Autoblog.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα εριστικά και υβριστικά σχόλια που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
  • Το Autoblog.gr έχει το δικαίωμα την διαγραφή σχολίων οποιουδήποτε μέλους/επισκέπτη του site, ο οποίος δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους χρήσης που διέπουν την λειτουργία του.
  • Το Autoblog.gr έχει το δικαίωμα να αποκλείσει από τον σχολιασμό οποιουδήποτε μέλος/επισκέπτη του site, ο οποίος δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους χρήσης που διέπουν την λειτουργία του.
  • Τα σχόλια θα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα greeklish απαγορεύονται. Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
  • Ελέγξτε το σχόλιό σας – αφού το ανεβάσετε – για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του και αν υπάρχουν, ενημερώστε μας. Μην γράφετε συμπληρωματικά σχόλια για αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια.
  • Τα σχόλια (σχόλιο) των μελών και επισκεπτών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, παρακαλούνται όμως οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
  • Φροντίστε να μην δυσφημίζετε φυσικά πρόσωπα, υπηρεσίες ή προϊόντα αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του Autoblog.gr και δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
  • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα, blog ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό θα είναι να αναφέρετε την προέλευση του.
  • Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή ακόμα και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος (post) και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στα σχόλια του Autoblog.gr για τον συγκεκριμένο χρήστη:

  • Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
  • H υποβολή σχολίων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στις συζητήσεις του Autoblog.gr.
  • Απαγορεύεται να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.
  • Διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους
  • Μηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία MP3, WMA, WAV κλπ.).

Συμφωνείτε ότι ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ή και να «κλειδώσει» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση του, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους. Επομένως, εναπόκειται στα μέλη/επισκέπτες να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του Autoblog.gr.

O διαχειριστής διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνει τις προσβλητικές ή ανάρμοστες λέξεις, να τροποποιεί σχόλια που περιέχουν προσβλητικές ή ανάρμοστες λέξεις, να διαγράφει εξ’ ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο σχόλιο, να μπλοκάρει τον σχολιασμό σε όποιον χρήστη έχει επανειλημμένως προκαλέσει με τη συμπεριφορά του ή να κλειδώνει μέχρι νεωτέρας το θέμα (post) στο Autoblog.gr.

Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα σχόλια που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη/επισκέπτες του site δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη/επισκέπτες αυτού. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων, τότε η διαχείριση του Autoblog.gr έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των σχολίων.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το site δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν θυμηθείτε κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος, να επισκεφτείτε ή να συμμετάσχετε στο Autoblog.gr.

Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης του Autoblog.gr

  • Το Autoblog.gr διατηρεί χώρο συνομιλιών στο internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα μέλη/επισκέπτες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.
  • Το Autoblog.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.
  • Τα μέλη/επισκέπτες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τα μηνύματα/σχόλιά τους.
  • Τα μέλη/επισκέπτες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα το περιεχόμενο/σχόλια που μεταδίδουν μέσω του Autoblog.gr.
  • Το Autoblog.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των μελών/επισκεπτών.
  • Το Autoblog.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών/επισκεπτών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μελών/επισκεπτών.
  • Συνεπώς, τα μέλη/επισκέπτες του Autoblog.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.
  • Το Autoblog.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.
  • Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα.

Αποποίηση ευθύνης

Το Autoblog.gr δε φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια, το περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα της πληροφορίας που είναι προσβάσιμη μέσω της χρήσης των υπηρεσιών του. Οι υπηρεσίες του Autoblog.gr παρέχονται χωρίς κανενός είδους εγγύηση. Συμφωνείτε ότι η χρήση της υπηρεσίας επαφίεται εξ΄ολοκλήρου σε δική σας ευθύνη. Το Autoblog.gr και οι συνεργάτες του δεν είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε άμεση, έμμεση, τυχαία ή συνεπαγόμενη ζημία ή ανακρίβεια που προέρχεται από τη χρήση της υπηρεσίας ή αδυναμία πρόσβασης και χρήσης.

Διαφήμιση

Ο επισκέπτης/χρήστης που ενδιαφέρεται να διαφημιστεί στο Autoblog.gr, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες γι’ αυτό πληροφορίες θα πρέπει να συμπληρώσει στη σχετική αίτηση τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο /Επωνυμία Επιχείρησης – Τηλέφωνο – E-mail – URL (Ηλεκτρονική διεύθυνση της προς διαφήμιση ιστοσελίδας). Το Autoblog.gr δεν ευθύνεται για την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν οι διαφημιζόμενοι σε αυτό κατά τις συναλλαγές τους με τους επισκέπτες/χρήστες των υπηρεσιών αυτών.

IP Addresses

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στο Autoblog.gr κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Ψηφοφορίες

Για τη συμμετοχή του επισκέπτη/χρήστη σε ψηφοφορία που διενεργείται από το Autoblog.gr δεν ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Η ψήφος του επισκέπτη/χρήστη καταγράφεται αποκλειστικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα. Οι ψηφοφορίες και τα αποτελέσματά τους αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Autoblog.gr

Προστασία Ανηλίκων

Επισκέπτες/χρήστες του Autoblog.gr που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Autoblog.gr που μπορεί να θεωρούνται ακατάλληλες για ανηλίκους και οι οποίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από το Autoblog.gr. Σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο/προσβλητικό/ανήθικο υπάρχει προειδοποίηση προς τους επισκέπτες/χρήστες. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν σελίδες με υλικό ακατάλληλο/προσβλητικό/ανήθικο και το οποίο δεν είναι δυνατό να ελέγχεται συνεχώς, το Autoblog.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Άδεια χρήσης περιεχομένου

To περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του Autoblog.gr (εκτός όσων υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή αποτελούν εμπορικά διακριτικά γνωρίσματα τρίτων) αποτελούν ιδιοκτησία του Autoblog.gr και διατίθενται στους επισκέπτες του Autoblog.gr αυστηρά για προσωπική χρήση. Τα πρωτότυπα κείμενα του Autoblog.gr αποτελούν ιδιοκτησία του και όχι των συντακτών του. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο χρήση ή αναπαραγωγή τους, η διανομή και η διασκευή του περιεχομένου σε οποιοδήποτε άλλο μέσο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντίστοιχων δικαιωμάτων.

Νομοθεσία

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι όροι καλύπτονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, για οποιαδήποτε διαφορά αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του Autoblog.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος – αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση το Autoblog.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Autoblog.gr.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τους Όρους Χρήσης παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εάν παραβιάσετε τους όρους και δεν κινηθούμε νομικά εναντίων σας επιφυλάσσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για μελλοντική χρήση.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο Autoblog.gr.