GP Γερμανίας 2014: Μία ακόμα εύκολη νίκη του Nico Rosberg

Σχετικά άρθρα

519305049-2623162072014

Ο Nico Rosberg, ξεκινώντας τον αγώνα από την pole, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του, κάνοντας έναν ακόμα αλάνθαστο αγώνα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε, ίσως η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Valtteri Bottas, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο έτερος οδηγός της Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton.

Ο αγώνας ξεκίνησε με συννεφιά καθώς η βροχή δεν φάνηκε ποτέ στην πίστα. Η θερμοκρασία ήταν ιδανική για τα μονοθέσια καθώς οι 25 βαθμοί στον αέρα και οι 33 στο οδόστρωμα έκαναν τις συνθήκες τέλειες για έναν αγώνα F1. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Rosberg έφυγε πολύ καλά, όμως o Kevin Magnussen, ο οποίος βρισκόταν στην τέταρτη θέση ξεπετάχτηκε αμέσως με στόχο να κερδίσει την τρίτη θέση από τον Massa στην στροφή δύο της πίστας. Ο Δανός πήρε την εσωτερική, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται στην εξωτερική, με αποτέλεσμα οι δύο τους να συγκρουστούν και το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου να ανατραπεί. Μάλιστα από την ταχύτητα έκανε και μερικά μέτρα ευρισκόμενος ανάποδα, αλλά ευτυχώς ο Massa βγήκε άμεσα από το μονοθέσιό του χωρίς να πάθει το παραμικρό.

GP GERMANIA F1/2014

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε αμέσως, με την κατάταξη να είναι: Rosberg, Bottas, Vettel, Alonso, Hulkenberg, Button, Kvyat και Perez. Με την απόσυρση του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Hamilton άρχισε αμέσως να δείχνει τις άγριες διαθέσεις του, καθώς από την 20η θέση είχε ανέβει στον πέμπτο γύρο ήδη στην 13η.

Η ταχύτητα των Mercedes ήταν δεδομένη και σε αυτό το GP με τον Rosberg να προσπαθεί γρήγορα να πάρει διαφορά από τους διώκτες του και στον έκτο μόλις γύρο ο Γερμανός οδηγός της Mercedes πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, μέχρι εκείνο το σημείο, γράφοντας 1:22.165, όντας 0,5 ταχύτερος από τον Βottas.

Ο Hamilton συνέχισε να αναρριχάται στη κατάταξη και από την 13η θέση είχε επόμενό του στόχο την 12η στην οποία βρισκόταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull. Στις μπροστά θέσεις, ο ρυθμός του Nico Rosberg στους 10 πρώτους ήταν καταιγιστικός, με τον Γερμανό να κάνει νέο ταχύτερο γύρο με 1.21.807 και να δημιουργεί μία διαφορά 4,4 δευτερολέπτων από τον Βottas. Έχοντας φτάσει στον 10ο γύρο, ο Lewis Hamilton είχε καταφέρει να φτάσει τον Ricciardo, ο οποίος με την σειρά του ήταν πίσω από τον Raikkonen. Την στιγμή που προσπαθούσε ο Hamilton να προσπεράσει, με την βοήθεια του DRS, τον Ricciardo στην στροφή 6, αυτό έκανε και ο Αυστραλός οδηγός στον Raikkonen τον οποίο και κατάφερε να περάσει με τον Ηamilton να επιτίθεται αμέσως στον Φιλανδό. Ο Αυστραλός είχε περάσει όγδοος, ένατος ήταν ο Raikkonen και δέκατος ο Ηamilton.

498745129_AP_A_bw_3093A391ED4DA4A7D9D1250F66DB7D0B

Στον επόμενο γύρο και πάλι στην στροφή 6 τις πίστας με την βοήθεια του DRS και πάλι ο Ηamilton καταφέρνει και μπαίνει σφήνα στους Ricciardo και Raikkonen με αποτέλεσμα να περάσει και τους δύο με μια εκπληκτική κίνηση, αλλά στη W05 του Βρετανού σπάει ένα μικρό αεροδυναμικό βοήθημα της εμπρός αεροτομής της Ferrari του Raikkonen.

Έχοντας μπει στον 14ο γύρο, o Vettel μπαίνει στα pit για αλλαγή ελαστικών και τοποθετεί την μαλακή γόμα και γυρίζοντας στην πίστα “μπαίνε” ανάμεσα στους Raikkonen και Alonso. Στην στροφή 6, ο Vettel καταφέρνει να προσπεράσει τον Φιλανδό που έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει πίσω του τον Γερμανό πρωταθλητή, με τον Raikkonen να χάνει και άλλο ένα μέρος της εμπρός αεροτομής του κατά την διάρκεια του προσπεράσματος, καθώς έγινε σάντουιτς από τον Γερμανό που ήταν στην εσωτερική πλευρά και τον Alonso ο οποίος ήταν στην εξωτερική πλευρά.

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Race Day - Hockenheim, Germany

Εξαιρετική συνέχεια στον αγώνα μετά το ατύχημα της δεύτερης στροφής με τον Massa είχε και ο Magnussen, ο οποίος αθόρυβα είχε φτάσει ήδη στην 11η θέση από την τελευταία που είχε πέσει. Ο Bottas ο οποίος είχε μπει στα pit προσπερνά με ευκολία τον Hamilton, ο οποίος δεν είχε μπει ακόμα στα pit και είχε ανέβει προσωρινά στην δεύτερη θέση, κάτι που απέδειξε ότι ο Βρετανός μόλις είχε αλλάξει στρατηγική.

Ο Αlonso κάνοντας και πάλι έναν εκπληκτικό αγώνα, καταφέρνει και φτάνει πολύ κοντά στον Vettel, ο οποίος βρισκόταν στην τέταρτη θέση καθώς στους γύρους 24, 25, 26 κέρδιζε έναντι του Γερμανού οδηγού περίπου 4 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο 28ος γύρος ήταν και ο τελευταίος του Romain Grosjean, καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της Lotus του, ενώ στον ίδιο γύρο πρόβλημα και με τον δικό του κινητήρα αντιμετώπισε και ο Hulkenberg, με την Force India όμως να καταφέρνει να λύνει το πρόβλημα γρήγορα.

Μικρή ένταση υπήρξε όταν δύο πρώην team-mate, Jenson Button και Lewis Hamilton, παραλίγο να συγκρουστούν, καθώς ο δεύτερος απαίτησε το προσπέρασμα στην στροφή 6 χωρίς να δώσει χώρο στον πρώτο. Το αποτέλεσμα ήταν ο Lewis να χάσει ένα μέρος της εμπρός αεροτομής του, αλλά να αναγνωρίζει το λάθος του υψώνοντας το χέρι του προς τον Button για να του ζητήσει συγνώμη. Ο Βρετανός της Mercedes συνέχισε το χαβά του και ο επόμενος που είχε σειρά να προσπεράσει ήταν ο Nico Hulkenberg, κάτι που τον ανέβασε γρήγορα στην 5η θέση.

343978827-1535161972014

Έχοντας φτάσει στον 35ο γύρο, ο Alonso μπαίνει για pit stop και βάζει την μαλακή γόμα της Pirelli, με τον Vettel να μπαίνει ένα γύρο αργότερα από τον Ισπανό και να τοποθετεί την πολύ μαλακή. Με την επιστροφή στη πίστα του δεύτερου, ο Vettel ήταν πίσω από Alonso, αλλά ο Ισπανός οδηγός βρισκόμενος σε γρήγορο stint και εκπληκτική οδήγηση πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στον 36ο γύρο με 1.21.212, με την κατάταξη στον 38ο να διαμορφώνεται: Rosberg, Bottas, Hamilton, Hulkenberg, Alonso, Vettel, Button, Ricciardo, Vergne και Maldonado.

Ο αγώνας συνεχιζόταν με τους Hulkenberg, Alonso και Vettel να σχηματίζουν ακόμα ένα καυτό τραινάκι. Ο Hulkenberg όμως λόγω των προβλημάτων στον κινητήρα του δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των άλλων δύο και έτσι δεν έφερε αντίσταση στους δύο πρωταθλητές και παραχώρησε εύκολα την θέση του. Τα περισσότερα μονοθέσια αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα φθοράς του εμπρός αριστερού ελαστικού κάτι που και οι δυο οδηγοί της Mercedes είχαν ενημερώσει στο team radio.

Στον 43 γύρο μπαίνει για το δεύτερο pit stop ο Hamilton και τοποθετεί την πολύ μαλακή γόμα, και παρόμοια πράττει ο Vettel στον επόμενο γύρο. Μέχρι εκείνο το σημείο στο GP της Γερμανίας είχαμε δει τα πάντα εκτός από βροχή και φωτιά. Ε, λοιπόν στον 47 γύρο το μονοθέσιο του Danil Kvyat τυλίγεται στις φλόγες μετά από υπερθέρμανση της μονάδας ισχύος της Renault, δείχνοντας ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας του γαλλικού κινητήρα δεν έχουν επιλυθεί πλήρως.

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Race Day - Hockenheim, Germany

Οκτώ γύροι κράτησαν μόνο τα πολύ μαλακά ελαστικά του Lewis Hamilton και μπαίνει πάλι στα pit και εκεί η ομάδα του με αρκετή δόση ρίσκου θα του τοποθετήσει και πάλι την πολύ μαλακή γόμα (51 γύρους σε σύνολο 67, με το προηγούμενο pit stop να έχει γίνει στον 43).

Κάπου εκεί αρχίζει η παράνοια των Γερμανών κριτών του αγώνα καθώς το μονοθέσιο του Sutil χάνει τον έλεγχο και παραμένει ακινητοποιημένο στην αρχή της ευθείας εκκίνησης τερματισμού, κάτι που κατά την άποψή μου θα έπρεπε να επιφέρει την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Στον 57ο γύρο ο Daniel Ricciardo καταφέρνει να κάνει ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στον Jenson Button στην στροφή 8, με το ίδιο να καταφέρνει και ο Alonso ένα γύρο πιο μετά. Ο Ισπανός επωφελούμενος τα πιο φρέσκα ελαστικά του κατάφερε και έφτασε τον Ricciardo, με το ίδιο να κάνει και ο Hamilton στον Bottas, με τον Βρετανό να κερδίζει περίπου 1,5 με 2 δευτερόλεπτα τον γύρο έναντι του Φιλανδού. Ο Αlonso προσπέρασε και τον Daniel Ricciardo όχι όμως και ο Hamilton τον Bottas.

Το εμπρός αριστερό ελαστικό του Hamilton ήταν σε οριακό σημείο και σε καμία στιγμή δεν προσπάθησε να προσπεράσει τον Valterri.

Το GP της Γερμανίας ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα φετινά gp. Επόμενος αγώνας στην Ουγγαρία το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δες εδώ το ατύχημα του Felipe Massa:

http://youtu.be/Ob8V0cDjZS8

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Κατάταξη Αγώνα[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση No Όνομα Ομάδα Laps Χρόνος/DNS Grid Βαθμοί
1 6 Nico Rosberg Mercedes 67 Winner 1 25
2 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 67 +20.7 secs 2 18
3 44 Lewis Hamilton Mercedes 67 +22.5 secs 20 15
4 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 67 +44.0 secs 6 12
5 14 Fernando Alonso Ferrari 67 +52.4 secs 7 10
6 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 67 +52.5 secs 5 8
7 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 67 +64.1 secs 9 6
8 22 Jenson Button McLaren-Mercedes 67 +84.7 secs 11 4
9 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 66 +1 Lap 4 2
10 11 Sergio Perez Force India-Mercedes 66 +1 Lap 10 1
11 7 Kimi Räikkönen Ferrari +1 Lap 12
12 13 Pastor Maldonado Lotus-Renault +1 Lap 18
13 25 Jean-Eric Vergne STR-Renault +1 Lap 13
14 21 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1 Lap 16
15 17 Jules Bianchi Marussia-Ferrari +1 Lap 17
16 10 Kamui Kobayashi Caterham-Renault +2 Lap 19
17 4 Max Chilton Marussia-Ferrari +2 Lap 21
18 9 Marcus Ericsson Caterham-Renault +2 Lap 22
Ret 99 Adrian Sutil Sauber-Ferrari +20 Laps 15
Ret 26 Daniil Kvyat STR-Renault +23 Laps 8
Ret 8 Romain Grosjean Lotus-Renault +41 Laps 14
Ret 19 Felipe Massa Williams-Mercedes + secs 3

[/tab] [tab]

Θέση Όνομα Εθνικότητα Ομάδα Βαθμοί
1 Nico Rosberg German Mercedes 190
2 Lewis Hamilton British Mercedes 176
3 Daniel Ricciardo Australian Red Bull Racing-Renault 106
4 Fernando Alonso Spanish Ferrari 97
5 Valtteri Bottas Finnish Williams-Mercedes 91
6 Sebastian Vettel German Red Bull Racing-Renault 82
7 Nico Hulkenberg German Force India-Mercedes 69
8 Jenson Button British McLaren-Mercedes 59
9 Kevin Magnussen Danish McLaren-Mercedes 37
10 Felipe Massa Brazilian Williams-Mercedes 30
11 Sergio Perez Mexican Force India-Mercedes 29
12 Kimi Räikkönen Finnish Ferrari 19
13 Jean-Eric Vergne French STR-Renault 9
14 Romain Grosjean French Lotus-Renault 8
15 Daniil Kvyat Russian STR-Renault 6
16 Jules Bianchi French Marussia-Ferrari 2
17 Adrian Sutil German Sauber-Ferrari 0
18 Marcus Ericsson Swedish Caterham-Renault 0
19 Pastor Maldonado Venezuelan Lotus-Renault 0
20 Esteban Gutierrez Mexican Sauber-Ferrari 0
21 Max Chilton British Marussia-Ferrari 0
22 Kamui Kobayashi Japanese Caterham-Renault 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 366
2 Red Bull Racing-Renault 188
3 Williams-Mercedes 121
4 Ferrari 116
5 Force India-Mercedes 98
6 McLaren-Mercedes 96
7 STR-Renault 15
8 Lotus-Renault 8
9 Marussia-Ferrari 2
10 Sauber-Ferrari 0
11 Caterham-Renault 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...