Ο Elon Musk μίλησε για τα πάντα στο Detroit

Σχετικά άρθρα

SpaceX CEO Elon Musk Unveils The Dragon V2 Space Taxi

Στο περιθώριο του Automotive News World Congress στην έκθεση του Detroit, o Elon Musk έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε για όλους και για τα πάντα και ισχυρίστηκε πως η Tesla θα πουλά “μερικά εκατομμύρια αυτοκίνητα” το 2025, ενώ πιστεύει πως όλα τα μέσα μεταφορών, θα κινούνται στο μέλλον με ηλεκτρική ενέργεια. Συνέχισε υποστηρίζοντας πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειες τους και τις επενδύσεις τους, για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών πλατφορμών για τη δημιουργία νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την ανάγκη για βιώσιμες μεταφορές να είναι εξαιρετική υψηλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk καλεί τους άλλους κατασκευαστές να αναπτύξουν περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα, αλλά επίσης έχει τη συνήθεια να φωνάζει τις αποτυχίες τους, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως χαρακτήρισε τα fuel cell αυτοκίνητα υδρογόνου ως “ανόητα κύτταρα με την τεχνολογία να είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική, με το υδρογόνο να εξαιρετικά εύφλεκτο”, ενώ ερωτώμενος σχετικά με τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έκαναν το ντεμπούτο τους στην έκθεση του Detroit, είπε πως είναι δύσκολο να τα πάρει στα σοβαρά, κυρίως λόγω της μικρής αυτονομίας τους.

Ο Musk δήλωσε:

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αβέβαιες σχετικά με τη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι το είδος του προβλήματος της κότας και του αυγού.

Είπε πως η Tesla θα γίνει κερδοφόρα έως το 2020, με το Model 3 να τη βοηθά σημαντικά, ώστε έως τότε να πουλά 500.000 αυτοκίνητα, και αναμένει πως έως το 2025, η εταιρία του θα πουλά “μερικά εκατομμύρια αυτοκίνητα”. Το πλάνο του Musk είναι φιλόδοξο, για κάποιος αναλυτές, υπερβολικά φιλόδοξο, αλλά ο Musk έχει αποδείξει πως είναι τόσο τελειομανής που ότι στόχο έχει βάλει, αργά ή γρήγορα το πετυχαίνει.

Το Model 3 θα κοστίζει κοντά στις 35.000 δολάρια, χωρίς στη τιμή αυτή να περιλαμβάνονται κρατικές και ομοσπονδιακές φορολογικές ελαφρύνσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 7.500 δολάρια, με τη τελική τιμή του entry-level μοντέλου της Tesla να ξεκινά από τις 27.500 ευρώ. Ο Musk περιέγραψε το Model 3 ως ένα αυτοκίνητο που θα διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον δρόμο, θα είναι πραγματικά χρήσιμο και δεν θα φαίνεται “παράξενο”. Θα είναι κατά 20% μικρότερο από το Model S, με αρκετές τεχνολογίες που στο Model S βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του, στο Model 3 θα βρίσκονται στον προαιρετικό, ώστε να κρατηθεί η αρχική τιμή στις $35.000.

Η Tesla θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα προσφέρει αυτόνομες λειτουργίες, με τον Musk να δηλώνει πως οι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι να αγοράσουν ένα πλήρως αυτόνομο όχημα όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να αποδείξουν πως αυτά είναι 10 φορές πιο ασφαλή από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα. Ο Musk θέλει να εφαρμοστεί ένας φόρος διοξειδίου του άνθρακος ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον να πληρώνουν τον σχετικό φόρο.

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αφήσει ή να πουλήσει τη Tesla, αλλά δεν θα ήταν αντίθετος στο μέλλον να αφήσει τη θέση του CEO. Είπε πως από το Volt ή άλλα τέτοια παρόμοια αυτοκίνητα, η Tesla δεν έχει να μάθει κάτι, ενώ συνέχισε λέγοντας πως το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε όλο το κόσμο. Το Bolt Concept, το χαρακτηρίσετε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ σε ότι αφορά το Model X, είπε πως έχει ήδη πουλήσει όλες τις μονάδες που μπορεί να κατασκευάσει η Tesla τον πρώτο χρόνο κατασκευής του. Επίσης ο Musk είπε πως η Tesla δεν επιδιώκει συνεργασίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ οι μειωμένες τιμές του μαύρου χρυσού, δεν επηρεάζουν τις πωλήσεις της Tesla. Έκλεισε λέγοντας πως το νέο Gigafactory εργοστάσιο που ετοιμάζει τη Νεβάδα θα μειώσει το κόστος των μπαταριών έως και 30%.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla έδωσε την 6.1 έκδοση του Firmware του Model S στο οποίο υπάρχει το ημιαυτόνομο σύστημα Traffic-Aware Cruise Control με το Model S 85D να έχει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και μεγαλύτερη αυτονομία.

https://www.youtube.com/watch?v=ViA-972a_dg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...