Ο Elon Musk απειλεί με απολύσεις στη Κίνα εξαιτίας των πολύ χαμηλών πωλήσεων του Model S

Σχετικά άρθρα

Inside the SXSW Interactive Conference

Ο Elon Musk είναι έτοιμος για δραστικά μέτρα, ακόμα και να απολύσει διευθυντικά στελέχη, άτομα με γνώση του θέματος, μετά τις πολύ αδύναμες πωλήσεις του Model S στη Κίνα, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τα φιλόδοξα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης της εταιρίας του.

Η Tesla πούλησε περίπου 120 αυτοκίνητα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, νούμερο αρκετά χαμηλότερο από τους επιθετικούς στόχους που είχε θέσει η εταιρεία, με τον Musk να έχει προηγουμένως δηλώσει ότι οι πωλήσεις της Κίνας θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν εκείνες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από το 2015.

Η αντίδραση του Νοτιοαφρικάνου επιχειρηματία ήταν αρκετά πιο ωμή στο εσωτερικό e-mail προς τους διευθυντές στα τέλη Ιανουαρίου, απειλώντας με απολύσεις ή υποβιβασμού των managers της χώρας, αν αυτοί δεν είναι προς μια σαφή πορεία για θετικές μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές.

Αντίκτυπο των παραπάνω είναι και η πτώση κατά 9%, της μετοχή της εταιρίας, με τον Musk να οφείλονται στο γεγονός πως δεν υπάρχει αρκετά αναπτυγμένο το δίκτυο ταχυφορτιστών της εταιρίας. Η Tesla έχει ήδη ανακοινώσει πως θα επεκτείνει κι’άλλο το δίκτυο των ταχυφορτιστών σε όλο το κόσμο.

Bonus! Δες ακόμη ένα video που μας δείχνει την επιτάχυνση του Model S 85D

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά τη συμβολή των μικρομετόχων για να εγκριθεί το πακέτο αποζημίωσης του Musk ύψους 56 δισ. δολαρίων

Την έγκριση από την ασυνήθιστα μεγάλη βάση των μικρομετόχων της προσπαθεί να εξασφαλίσει η Tesla, προκειμένου να λάβει ένα πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων...

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σήμερα στη Γερμανία, καθώς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά...