Η Williams παραδέχεται τη μεγάλη βελτίωση στον κινητήρα της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Williams-Ferrari

Παρόλο που η Αυστραλία είναι μια πίστα που δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων, μόνο αν εθελοτυφλεί κάποιος δεν μπορεί να δει την τεράστια βελτίωση της Ferrari σε σχέση με πέρυσι. Ένας από τους λόγους αυτούς ήταν και ο εμφανώς βελτιωμένος 059/4, ο οποίος βρίσκεται στην πλάτη και της Sauber C34, η οποία μας εντυπωσίασε με την πέμπτη θέση που κατέκτησε.

Όσο κι αν ο Felipe Massa λέει ότι η λανθασμένη στρατηγική ευθύνεται για την απώλεια του βάθρου, η ήττα για τη Williams ήταν καθαρή, και ο Rob Smedley, επί κεφαλής απόδοσης οχήματος, αναγνωρίζει τη μεγάλη βελτίωση στο power unit των Ιταλών.

Αν κοιτάξετε τις δύο ομάδες που έχουν κάνει τεράστια βελτίωση, είναι η Ferrari και η Sauber. Υπάρχει κάτι κοινό; Είναι αρκετά σαφές ότι το power unit της Ferrari είχε ένα τεράστιο βήμα βελτίωσης.

Με τον Smedley συμφωνεί και ο Massa, ο οποίος υποστηρίζει πως η δύναμη του ιταλικού power unit είναι τέτοια, ώστε να βλέπουμε σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι στις τελικές ταχύτητες.

Η Sauber τερμάτισε 5η εδώ, αλλά πού ήταν πέρυσι; Είναι μια ομάδα που δεν έχει επενδύσει πολλά και το μονοθέσιό της έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Αν σκεφτούμε πού ήταν πέρυσι και τι έκαναν φέτος, είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα. Απλά κοιτάξτε το γυρολόγιο. Πέρυσι, ήμασταν 12-15 χλμ/ώρα μπροστά από τη Ferrari σε τελικές. Τώρα, είμαστε στα ίδια, αν όχι και πιο αργοί από αυτούς.

G.P. AUSTRALIA F1/2015

Όσο κι αν έχει βελτιωθεί η Ferrari, ο επί κεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, υποστηρίζει πως η Scuderia θα πρέπει να κοιτάζει μόνο την πρώτη θέση, και όχι τη δεύτερη όπως κάποιοι πιστεύουν.

Ήμασταν αρκετά πεπεισμένοι μετά από τη Βαρκελώνη, την Παρασκευή και το Σάββατο και δεν ανησυχούσαμε για τη μάχη με τη Williams. Ήταν κρίμα που ο Valtteri Bottas δεν ήταν εκεί, διότι τότε θα παίρναμε ένα καθαρό σημείο αναφοράς, αλλά αλλά νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι έχουμε συνδεθεί με τη δεύτερη θέση· πρέπει να σκεφτόμαστε την πρώτη.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...