Από το 2016 η μετονομασία της Lotus σε Renault

Σχετικά άρθρα

Lotus F1 Team

Την επιθυμία τους για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών έχουν εκφράσει η Lotus και η Renault. Οι Γάλλοι, μετά από μια απουσία μερικών ετών, θέλουν να πατήσουν ξανά στις πίστες της Formula 1 ως κατασκευαστής μονοθεσίων και όχι μόνο κινητήρων, ενώ η βρετανική ομάδα είναι πολύ θετική στο ενδεχόμενο αυτό.

Καμία ανακοίνωση, όμως, δεν έχουμε μέχρι στιγμής, καθώς αυτό που διαβάζουμε είναι ότι οι δύο πλευρές δουλεύουν πάνω στην επίτευξη του deal. Βέβαια, ίσως να περιμένουν τον τελευταίο αγώνα, καθώς φήμες θέλουν να έχουμε εκεί την επισημοποίηση της συμφωνίας. Αυτή θα συμβεί σίγουρα, σύμφωνα με τη Lotus, αλλά το ζήτημα είναι πότε θα γίνει η μετονομασία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport F1, Cyril Abiteboul, δίνει μία κατηγορηματική απάντηση σε αυτό, λέγοντας πως, αν τελικά η συμφωνία υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τότε η αλλαγή του ονόματος θα γίνει από το 2016.

Θα γίνει το 2016. Δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερούμε. Ξέρουμε ότι, αν τελικά γίνει η αλλαγή, θα είναι μια μεταβατική χρονιά όσον αφορά τη λειτουργία και την απόδοση. Αλλά, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε για τη δημιουργία του marketing, επειδή, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα στην πίστα δεν είναι σπουδαία, υπάρχει μια παλιά ιστορία και δεν μπορούμε να περιμένουμε για να πούμε αυτή την ιστορία.

F1 MALAYSIAN GP 2015

Η αλλαγή του ονόματος δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση, διότι πρέπει να υπάρχει θετική γνώμη των ομάδων και του Bernie Ecclestone, o οποίος δεν είναι αρνητικός στην επιστροφή της γαλλικής εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά, ο Abiteboul θέλει να πιστεύει πως δε θα υπάρξουν προβλήματα.

Ξέρουμε τι θέλουμε. Έχουμε μια στρατηγική για το όνομα και ξέρουμε τους λόγους που θα μπούμε στη Formula 1 και για να προωθήσουμε το όνομα. Η Renault είναι ένα μεγάλο όνομα, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι συνδεδεμένες με αυτό. Όμως, δε θα πω τίποτα σε σχέση με αυτό, διότι αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης.

Ξέρουμε τι θέλουμε  και πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία που πρέπει να συζητηθεί με το κυβερνών σώμα. Δεν έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία, επειδή θα έπρεπε να περάσουμε από κάποια επιτροπή. Αλλά, φαίνεται πως δε θα είμαστε οι μόνοι σε αυτή τη συζήτηση της αλλαγής του ονόματος, άρα περιμένω τον κόσμο να είναι ρεαλιστικός σε σχετικά με αυτό.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...