Μπορούμε 5άδα, λέει ο αισιόδοξος Maldonado

Σχετικά άρθρα

Pastor Maldonado

Σε εφιαλτικό νούμερο τείνει να εξελιχθεί το “0” για τη Lotus, καθώς ούτε η Κίνα χάρισε τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα τού Enstone. Η λέξη βελτίωση είναι η μοναδική που βρίσκεται στο κεφάλι των τεχνικών της, οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν όντας πιο θετικοί μετά από το Κινεζικό Grand Prix, λόγω της φανερής βελτίωσης, κάτι που ελπίζουν να συμβεί και στο Ισπανό Grand Prix, που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πριν από δύο χρόνια, πίσω στο 2012, ο Pastor Maldonado αποτέλεσε τεράστια έκπληξη, πετυχαίνοντας την παρθενική του νίκη με τη Williams. Ο Βενεζουελάνος είναι αισιόδοξος για το μέλλον τής τωρινής του ομάδας (εντάξει, όχι τόσο πολύ), υποστηρίζοντας πως ένας τερματισμός στην πρώτη 5άδα δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανος, παρόλο που τώρα αυτό το σενάριο είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξο.

Περιμένω να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Θα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να παίρνουμε κάποιους βαθμούς, αλλά, αν όλα πάνε καλά και είμαστε λίγο τυχεροί, η 5άδα είναι πιθανή. Θα είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν δύο Mercedes, δύο Red Bull και άλλοι που είχαν καλό ρυθμό στους πρόσφατους αγώνες, όπως η Force India, όμως, αν πάρουμε το 100% τού μονοθεσίου, μπορούμε να παλεύουμε με όλες αυτές τις ομάδες. Όταν πάμε μπροστά, θα είναι πιο γλυκά.

RV RACING PRESS

Η 13η Μαΐου τού 2012 ήταν ίσως η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή τού 29χρονου, και φυσικά δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. Η πορεία του σ’ εκείνο το Grand Prix ήταν ανοδική: στο FP1, ήταν 17ος· στο FP2, 13ος· στο FP3, 2ος. Ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Ήταν μια σπουδαία μέρα στην καριέρα μου: ένας δυνατός αγώνας και νίκη απέναντι στον Fernando Alonso, που αγωνιζόταν μέσα στην πατρίδα του. Ο κόσμος ξεχνά ότι ήμασταν εκτός 10άδας την Παρασκευή και μετά ήμουν δεύτερος στις κατατακτήριες, αλλά τελικά πήρα την pole από τον αποκλεισμό τού Lewis Hamilton, και ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να κερδίσω τον αγώνα. Ήμουν τόσο ήρεμος κι έτοιμος για τη νίκη.

Εκείνο το Σαββατοκύριακο, μετά από την 17η θέση στο FP1, έδειξε ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς στη Formula 1. Μου έδωσε τόση αυτοπεποίθηση, γιατί η πρώτη μου χρονιά στη Formula 1 ήταν δύσκολη, αλλά το αυτοκίνητό μου ήταν ανταγωνιστικό και πάλευα με τους πρώτους οδηγούς. Η νοοτροπία μου άλλαξε και αυτό με ωθεί μπροστά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Alastair Staley/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα