Τρία υπέροχα σπάνια Ιταλικά supercar βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε έναν αχυρώνα στο Τέξας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο είχες διαβάσεις για την εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Πορτογαλία με τον τεράστιο θησαυρό από αυτοκίνητα αντίκες. Νομίζεις ότι τέτοια θαύματα γίνονται μόνο στην Ευρώπη; Παρόμοια περίπτωση βρέθηκε και στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Τέξας όπου μέσα σε έναν αχυρώνα βρέθηκαν τρεις υπέροχες Ιταλίδες κάτω από ένα παχύ στρώμα σκόνης.

Εδώ και καιρό υπήρχε η φήμη ότι ένας συλλέκτης αυτοκινήτων είχε κρύψει κάπου τα ιταλικά σπορ αυτοκίνητα του. Οι φήμες έγιναν μύθος και όλοι σιγά-σιγά το ξέχασαν έως ότου τον περασμένο Μάρτιο αποκαλύφθηκε ότι ήταν 100% αληθινός.

Μέσα σε έναν αχυρώνα λοιπόν, βρέθηκαν σε τέλεια κατάσταση μια Ferrari Dino 264 GTS του 1974 με 4.683 χλμ, μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona του 1972 με 15.694 χλμ και μια Maserati Bora Coupe του 1977 με μόλις 1.574 χλμ στο κοντέρ. Και τα τρία αυτοκίνητα θα πουληθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στο Monterey μέσω του Mecum.

Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί ο ιδιοκτήτης να άφησε αυτά τα αριστουργήματα κλεισμένα μέσα σε έναν αχυρώνα για περισσότερα από 30 χρόνια; Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με το Mecum, ήταν φίλος του Luigi Chinetti, του Ιταλού οδηγού αγώνων και ιδιοκτήτη της πρώτης αντιπροσωπείας Ferrari στην Αμερική που άνοιξε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και για πολλά χρόνια ήταν ο μοναδικός αντιπρόσωπος Ferrari της Αμερικής.

Τα αυτοκίνητα έχουνε πινακίδες από το New Hampshire, μια πόλη πολύ κοντά στο Κονέκτικατ όπου είχε την έδρα του ο Chinetti και έχουνε ταξινομηθεί για πρώτη φορά το 1989. Το μυστήριο πάντως γιατί κάποιος να αφήσει κλειδωμένα αυτά τα αυτοκίνητα κάτω από ένα παχύ στρώμα σκόνης παραμένει άγνωστο.

Τα αυτοκίνητα αρχικά βγήκανε να πουληθούν μέσω του eBay όπου άρχισαν να τραβάνε τα βλέμματα των συλλεκτών. Είμαι περίεργος να δω σε τι τιμή θα πουληθούν.

[Πηγή: Mecum]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...