Απεργία και για τους οδηγούς της Formula 1

Σχετικά άρθρα

2014 F1 Drivers Photo

Φαίνεται πως μέχρι και οι οδηγοί της Formula 1 μένουν απλήρωτοι αυτή την περίοδο κρίσης. Εκτός του Kimi Raikkonen, ο οποίος ακόμα δεν έχει εισπράξει όλα τα χρήματα που του χρωστάει η Lotus, απλήρωτοι είναι και οι Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Adrian Sutil και Kamui Kobayashi.

Για αυτό το λόγο οι οδηγοί, μέσω του συλλόγου τους (GPDA), υπέγραψαν ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα απεργήσουν, αν συνεχίσουν οι ομάδες να αφήνουν τους οδηγούς τους απλήρωτους. Η συμφωνία αυτή έγινε στον αγώνα της Μαλαισίας και οι μόνοι οδηγοί που αρνήθηκαν να την υπογράψουν είναι ο Kimi Raikkonen, ο οποίος δεν είναι μέλος του GPDA και ο Lewis Hamilton, ο οποίος θεωρείται και το φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Formula One World Championship

Ο Nico Hulkenberg, παρότι αρνήθηκε να σχολιάσει επί της συμφωνίας ανάμεσα στους πιλότους, παραδέχτηκε ότι οι ομάδες εκμεταλλεύονται τους οδηγούς, αφήνοντάς τους απλήρωτους.

Οι συζητήσεις που κάνουμε στις συγκεντρώσεις μας, δεν κοινοποιούνται. Οι ομάδες γνωρίζουν την κατάσταση, οι οδηγοί μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Ίσως όχι με κάποιον ίδιας ποιότητας, αλλά (οι ομάδες) το εκμεταλλεύονται. Δεν το κάνουν για πλάκα, απλά δεν έχουν τα χρήματα. Το άθλημα είναι πολύ ακριβό.

[Πηγή: Sport Bild | Photo Copyrights: Getty Images/Clive Mason]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...