Οδοντίατρος πουλά τη συλλογή αυτοκινήτων του αξίας 120+ εκατ. ευρώ!

Σχετικά άρθρα

James Hull car collection for sale (3)

Η μεγαλύτερη συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία βγαίνει στο σφυρί, και ανάμεσα τους υπάρχουν διάσημα αυτοκίνητα, όπως η Austin του Winston Churchill και το Mini Traveller του Λόρδου Mountbatten. Τι; Σου άρεσε κάποιο από τα αυτοκίνητα; Θα σε στεναχωρήσω μιας και ο ιδιοκτήτης της συλλογής την πουλάει ολόκληρη!

Πρόκειται για τον οδοντίατρο James Hull, στο γκαράζ του οποίου βρίσκεται η 80χρονη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τότε που ξεκίνησε να συλλέγει αυτοκίνητα, πριν από 35 χρόνια, έχει αποκτήσει περισσότερα από 450 αυτοκίνητα στη συλλογή του, της οποίας η αξία αποτιμάται περίπου στις 100 εκατ. λίρες Αγγλίας, ή αν προτιμάς στα 122+ εκατ. ευρώ!

James Hull car collection for sale (1)

Αρκετά αυτοκίνητα της συλλογής του Hull χρησιμοποιήθηκαν για τον εορτασμό της 60της επετείου της βασίλισσας Ελισάβετ και φυλάσσονται σε ένα μεγάλο υπόστεγο. Συνολικά η συλλογή του αριθμεί 457 κλασσικά αυτοκίνητα, 365 πεντάλ αυτοκινήτου και 300 ιστορικά αναμνηστικά.

Γιατί την πουλά θα αναρωτιέσαι. Για προβλήματα υγείας θα σου πω, μιας και ο Hull έχει ξεπεράσει ήδη τον καρκίνο τέσσερις φορές και πλέον θέλει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο στο χόμπι που τόσο πολύ αγαπά.

Παρότι ο Hull έχει δεχτεί ήδη προσφορές από ξένους συλλέκτες, ο ίδιος επιθυμεί η συλλογή του να παραμείνει επί Βρετανικού εδάφους. Ο πλειοδότης τελικά που θα πάρει την συλλογή του Hull θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά ίσως παραμείνει άγνωστο το ποσό που θα δαπανήσει για να την αποκτήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε 134 Fiat Topolino λόγω της μικροσκοπικής ιταλικής σημαίας

Νέο"επεισόδιο" προστέθηκε στην ένταση μεταξύ Stellantis και Ιταλίας, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος χώρας κατάσχεσε 134 Fiat Topolino που εισήχθησαν από το Μαρόκο αυτή...

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...