Οδοντίατρος πουλά τη συλλογή αυτοκινήτων του αξίας 120+ εκατ. ευρώ!

Σχετικά άρθρα

James Hull car collection for sale (3)

Η μεγαλύτερη συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία βγαίνει στο σφυρί, και ανάμεσα τους υπάρχουν διάσημα αυτοκίνητα, όπως η Austin του Winston Churchill και το Mini Traveller του Λόρδου Mountbatten. Τι; Σου άρεσε κάποιο από τα αυτοκίνητα; Θα σε στεναχωρήσω μιας και ο ιδιοκτήτης της συλλογής την πουλάει ολόκληρη!

Πρόκειται για τον οδοντίατρο James Hull, στο γκαράζ του οποίου βρίσκεται η 80χρονη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τότε που ξεκίνησε να συλλέγει αυτοκίνητα, πριν από 35 χρόνια, έχει αποκτήσει περισσότερα από 450 αυτοκίνητα στη συλλογή του, της οποίας η αξία αποτιμάται περίπου στις 100 εκατ. λίρες Αγγλίας, ή αν προτιμάς στα 122+ εκατ. ευρώ!

James Hull car collection for sale (1)

Αρκετά αυτοκίνητα της συλλογής του Hull χρησιμοποιήθηκαν για τον εορτασμό της 60της επετείου της βασίλισσας Ελισάβετ και φυλάσσονται σε ένα μεγάλο υπόστεγο. Συνολικά η συλλογή του αριθμεί 457 κλασσικά αυτοκίνητα, 365 πεντάλ αυτοκινήτου και 300 ιστορικά αναμνηστικά.

Γιατί την πουλά θα αναρωτιέσαι. Για προβλήματα υγείας θα σου πω, μιας και ο Hull έχει ξεπεράσει ήδη τον καρκίνο τέσσερις φορές και πλέον θέλει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο στο χόμπι που τόσο πολύ αγαπά.

Παρότι ο Hull έχει δεχτεί ήδη προσφορές από ξένους συλλέκτες, ο ίδιος επιθυμεί η συλλογή του να παραμείνει επί Βρετανικού εδάφους. Ο πλειοδότης τελικά που θα πάρει την συλλογή του Hull θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά ίσως παραμείνει άγνωστο το ποσό που θα δαπανήσει για να την αποκτήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...