Ο Elon Musk λέει πως “έρχεται” ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 800+ χιλιομέτρων

Σχετικά άρθρα

Tesla_Model-X_Detroit2013 (2)

Ένα Tesla Model S, εφοδιασμένο με μπαταρία 85kWh, έχει αυτονομία 426 χιλιομέτρων. Αρκετά καλή με τα σημερινά δεδομένα. Όμως ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε σε μία συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα πως μέσα στα επόμενα χρόνια, θα παρουσιαστεί ένα Tesla με αυτονομία 805 χιλιομέτρων. Είπε μάλιστα πως αυτονομία σαν κι αυτή, θα είναι πιθανή “σύντομα” αλλά θα αυξάνει την τιμή του αυτοκινήτου.

Ο Musk, ρωτήθηκε επίσης για το αν η Tesla έχει σκοπό να βγάλει στην παραγωγή υβριδικό αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αρνήθηκε, τονίζοντας πως η εταιρία θα μείνει προσηλωμένη στα αμιγώς ηλεκτρικά και στην εξέλιξη των μπαταριών. Να θυμίσουμε επί του θέματος, πως το επερχόμενο Model III, θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 320 χιλιομέτρων ενώ οι ιδιοκτήτες Roadster, θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις μπαταρίες τους, αυξάνοντας την εμβέλεια στα 644 χιλιόμετρα.

Τέλος, ο Musk μίλησε και για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Είπε πως θέλει τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την οδήγηση των οχημάτων τους και πιστεύει πως ο κόσμος, θα αντιδράσει καλύτερα από τους υπολογιστές σε διάφορες συνθήκες. Γι’ αυτό, η εταιρία θα εστιάσει στο λανσάρισμα προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τεχνολογία που θα κάνουν την ζωή του οδηγού ευκολότερη, χωρίς να διαθέτουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

ΠηγήAutoExpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...