Ecclestone: Η φυγή Montezemolo είναι σαν το θάνατο του Enzo Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2014

Βαρέως φαίνεται πως έλαβε ο Bernie Ecclestone τα νέα της αποχώρησης του Luca di Montezemolo από τη Ferrari. Ο Ιταλός βρισκόταν στην προεδρία της ομάδας εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, αναλαμβάνοντας το πόστο 3 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου ιδρυτή της Scuderia, και πέρα από την οικονομική ανάκαμψη της φίρμας, ήταν ο άνθρωπος που ένωσε στο Maranelo τη dream-team που σάρωσε τους τίτλους στις αρχές των 00’s. Έτσι, παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις είχαν οι δυο άνδρες στο παρελθόν, ο Bernie παρομοίωσε την αποχώρηση του Montezemolo με το θάνατο του Enzo Ferrari.

Συνάντησα για πρώτη φορά το Luca το 1973. Οπότε ναι, είναι κρίμα. Θα μας λείψει. Η φυγή του είναι για μένα σαν το θάνατο του Enzo. (Ο Luca) Έχει γίνει η Ferrari. Τον βλέπεις και βλέπεις τη Ferrari, δεν βλέπεις κάτι άλλο, δεν βλέπεις το Luca.

Ένας άλλος παλιός αντίπαλος του Montezemolo, ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley, υποβάθμισε το γεγονός της αποχώρησής του, τονίζοντας πως αυτό που λείπει από την ομάδα είναι ένας μάνατζερ, αντάξιος του Jean Todt.

Υποθέτω ότι πλησιάζουμε στο τέλος μιας εποχής στην F1, αγαπητέ Luca, που ξεκίνησε πίσω, όταν ήμασταν όλοι τόσο νέοι. Αλλά στην πραγματικότητα, η Ferrari δεν ήταν ποτέ η ίδια από όταν έφυγε ο Jean. Αν θέλουν να ξανακερδίσουν αγώνες, θα πρέπει να βρουν έναν εξαιρετικό διευθυντή.

Η αποχώρηση του Ιταλού από το τιμόνι της Ferrari δεν θα έχει επεκτάσεις μόνο στην αγωνιστική ομάδα, τη φίρμα και το FCA Group, αλλά και στην ίδια τη Formula 1, αφού, όλα αυτά τα χρόνια, έπαιζε σημαντικό ρόλο στην πορεία του σπορ.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...