Επίσημο: Αποχωρεί ο Luca di Montezemolo από την προεδρία της Ferrari. Ο Marchionne παίρνει τη θέση του

Σχετικά άρθρα

montezemolo

Είναι πλέον επίσημο. Ο Luca Cordero di Montezemolo αποχωρεί από την προεδρία της Ferrari έπειτα από 23 χρόνια στη θέση και από τις 13 Οκτωβρίου, αντικαθίσταται από τον CEO της Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne. Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο di Montezemolo, η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο, με αφορμή τα σχέδια για είσοδο της FCA στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα:

Η Ferrari θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο εντός του FCA Group με την είσοδο στην Wall Street. Αυτό θα ανοίξει μία νέα και διαφορετική περίοδο και νιώθω πως αιχμή του δόρατος αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι ο CEO του Group.

Ο πρόεδρος της Fiat, John Elkann, δήλωσε:

Εκ μέρους της οικογένειας μου και εμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Luca για ότι έχει κάνει τόσο για την Fiat όσο και για την Ferrari.

Ενώ ο Marchionne, είπε τα εξής:

Ο Luca και εγώ, μπήκαμε στο Δ.Σ. της Fiat την ίδια ημέρα το 2003. Έναν χρόνο αργότερα, αυτός έγινε πρόεδρος και εγώ CEO. Δουλέψαμε πλάι-πλάι, μοιραστήκαμε προβληματισμούς, δυσκολίες και επιτυχίες. Ως πρόεδρος της Ferrari, οδήγησε την εταιρία σε ένα νέο επίπεδο τεχνολογικής και οργανωτικής τελειότητας που έφερε και εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ο Luca και εγώ, συζητήσαμε εκτενώς το μέλλον της Ferrari. Η κοινή μας επιθυμία να δούμε την Ferrari να επιτυγχάνει την δυναμική της στην πίστα, οδήγησε σε παρεξηγήσεις που έγιναν ιδιαίτερα εμφανείς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Luca για ότι έχει κάνει για την Fiat, την Ferrari και εμένα προσωπικά.

ΠηγήFCA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα