Το τελευταίο μεγάλο πακέτο αναβάθμισης ετοιμάζει η McLaren

Σχετικά άρθρα

The team prepare the car of Jenson Button in the garage.

Οι αλλαγές στα βιβλία των τεχνικών κανονισμών τής FIA για τη Formula 1 δεν είναι σημαντικές εν όψει 2015, συνεπώς οι ομάδες μπορούν ν’ ασχοληθούν ακόμα και τώρα με τα φετινά τους μονοθέσια, καθώς αυτά θ’ αποτελέσουν τη βάση για τ’ αυτοκίνητα που θα τα διαδεχθούν. Η Mercedes έχει παραδεχτεί ότι εδώ και 2 μήνες δεν ασχολείται με την εξέλιξη της W05, όμως αυτό δε συμβαίνει για τη McLaren.

Σύμφωνα με τον Eric Boullier, Αγωνιστικό Διευθυντή τής McLaren, οι τεχνικοί στο Woking εργάζονται πάνω στο τελευταίο μεγάλο πακέτο αναβάθμισης για την MP4-29, κάτι που θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της MP4-30.

Δεν κυνηγάμε κάποια θέση στο πρωτάθλημα, κυνηγάμε την τελική αναδιάρθρωση της ομάδας: να είμαστε έτοιμοι για να χτίσουμε μια νέα δομή, να είμαστε ανταγωνιστικοί νωρίτερα παρά αργότερα.

Ο λόγος είναι μια μεγάλη αναβάθμιση που είχαμε στη Σιγκαπούρη. Είναι αλήθεια ότι έχουμε ακόμα ένα πακέτο αναβάθμισης πριν το τέλος τής σεζόν. Δεν έχει σχεδιαστεί ώστε να μας δώσει πλεονέκτημα για τους διπλούς βαθμούς, αλλά είναι περισσότερο για να βάλουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Το 100% εφαρμόζονται στο μονοθέσιο τής επόμενης σεζόν.

Η Ρωσία αποτέλεσε το δεύτερο καλύτερο Grand Prx φέτος για τη βρετανική ομάδα (μετά την Αυστραλία). Πλέον, 45 βαθμοί χωρίζουν τη McLaren από τη Ferrari, ωστόσο ο Γάλλος τονίζει πως αυτό δεν αποτελεί στόχο για την ομάδα του τώρα, καθώς σκέφτεται περισσότερο το 2015.

Θέλουμε να φέρουμε πίσω στην ομάδα τη δυναμική και να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες. Αν η απόδοση στο μονοθέσιό μας είναι καλή κι έχουμε κάποιους δυνατούς αγώνες όπως η Ρωσία, θα δούμε αν κερδίσουμε ακόμα μία θέση στο πρωτάθλημα, θα το ήθελα πάρα πολύ. Αλλά, δε νομίζω ότι έχουμε ξεκάθαρο στόχο φέτος, εκτός από το να ανασυγκροτήσουμε την ομάδα και να είμαστε έτοιμοι για να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...