H AMG δηλώνει έτοιμη για πόλεμο ιπποδύναμης με την VW για τον τετρακύλινδρο κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

m133-the-first-four-cylinder-turbo-mercedes-amg-engine-explained-medium_8

Όταν παρουσιάστηκε ο 2-λιτρος M133 turbo τετρακύλινδρος κινητήρας της Mercedes-Benz που βρίσκεται κάτω από το καπό των A45 AMG, CLA 45 AMG και GLA 45 AMG έθεσε νέους κανόνες, βάζοντας πολύ ψηλά τη μπάρα για τους ανταγωνιστές. Παραμένει ο δυνατότερος 2,0-λιτρος κινητήρας παραγωγής που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, και πριν τη παρουσίαση της McLaren P1 είχε την μεγαλύτερη απόδοση στο λίτρο.

Με την παρουσίαση των Volkswagen Golf R400 και Audi TT Quattro Sport, το VW Group προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς ο 2-λιτρος κινητήρας που φοράνε τα δύο πρωτότυπα αποδίδει 400 και 420 άλογα αντίστοιχα, με την AMG να μη κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και να δηλώνει ότι ήδη δουλεύει πάνω σε μια μονάδα που θα είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Audi TT Quattro Sport Concept (4)

Ο υπεύθυνος προγραμματισμού των προϊόντων της AMG, Oliver Wiech, κατά την παρουσίαση της S-Class Coupe στην Αυστραλία, δήλωσε ότι ετοιμάζουν έναν ισχυρότερο κινητήρα για να διατηρήσουν τα σκήπτρα του δυνατότερου κινητήρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα έλεγα, σήμερα είμαστε μόνοι μας σε αυτή τη κατηγορία. Πιέζουμε το αυτοκίνητο σε μια αρένα με compact αυτοκίνητα επιδόσεων και δεν υπάρχει αντίπαλός μέχρι στιγμής. Ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός θα σηκωθεί και δεν κοιμούνται. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό [το ενδεχόμενο]

Τι μπορεί να σημαίνει το παραπάνω; Το πιο πιθανό παρουσίαση εκδόσεων Black Series για ένα από τα A45 και CLA45 AMG.

ΠηγήDrive

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...