Η McLaren MP4-30 πέρασε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης

Σχετικά άρθρα

McLaren MP4-29Η MP4-29H από τις δοκιμές στο Abu Dhabi

Όπως είναι γνωστό, για να μπορέσει ένα νέο μονοθέσιο να πάρει μέρος ακόμα και στις χειμερινές δοκιμές, θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς όλες δοκιμές πρόσκρουσης (τις λέμε και crash tests) της FIA. Ο μήνας που παραδοσιακά συμβαίνει αυτό για τα περισσότερα μονοθέσια είναι ο Δεκέμβρης, και χρειάστηκε να περάσουν 12 ημέρες από τον τελευταίο φετινό μήνα για να μάθουμε ποιο είναι το πρώτο μονοθέσιο.

Είναι η McLaren-Honda MP4-30, όπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική ομάδα. Μπορεί η McLaren να καθυστέρησε χαρακτηριστικά την ανακοίνωση για το οδηγικό της δίδυμο, αλλά γίνεται η πρώτη που γνωστοποιεί ότι το νέο της μονοθέσιο έχει εξασφαλίσει ήδη την έγκριση για συμμετοχή στις χειμερινές δοκιμές (ξεκινούν στη 1 Φεβρουαρίου, στη Χερέθ).

Φυσικά, το γεγονός πως το σασί πέρασε τα crash tests, δε σημαίνει ότι η MP4-30 είναι ένα έτοιμο και ολοκληρωμένο μονοθέσιο, διότι οι τεχνικοί στο Woking βρίσκονται στα τελικά στάδια εξέλιξης του αυτοκινήτου, προτού αυτό πατήσει για πρώτη φορά πίστα. Προφανώς, αρκετή ακόμα βελτίωση θα υπάρξει στον 1.5 μήνα μέχρι το πρώτο Grand Prix, μέσα από τα δεδομένα που θα παίρνουν στα χειμερινά τεστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...