Οι πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να βγάζουν περισσότερα λεφτά όχι από τα αυτοκίνητά τους

Σχετικά άρθρα

Ferrari-Store-Athens-2

Οι πολυτελείς -και όχι μόνο- αυτοκινητοβιομηχανίες πουλούν το brand τους, όχι μόνο με τα αυτοκίνητα τους, αλλά και από κάθε λογής εμπορικής δραστηριότητας. Η Ferrari για παράδειγμα πουλά μινιατούρες, ρολόγια, ρούχα, σκάκι και αρκετά ακόμη προϊόντα στις μπουτίκ της σε όλο τον κόσμο, με την Bugatti να πουλά μια αγκράφα έναντι $84.000.

hummer
Άρωμα Hummer – $89

Τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών είναι αρκετά, με τις πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν να τα αυξήσουν. Σύμφωνα με τους The New York Times, η Ferrari το 2014 έβγαλε 2,6 δισ. δολάρια από την εμπορία ειδών ρουχισμού και προϊόντων, όταν η GM έβγαλε 3,5 δισ. δολάρια. Η GM εξακολουθεί να βγάζει χρήματα από τη Hummer, η οποία παρότι έχει κλείσει από το 2009, εξακολουθεί να πουλά τέτοια προϊόντα, ανάμεσά τους και ένα άρωμα, το οποίο πηγαίνει καλά σε πωλήσεις.

 

ferrari dice
Ζάρια Ferrari – $105

Εκτός από τα κέρδη φυσικά, ενισχύεται και η εικόνα της εταιρίας. Όπως καταλαβαίνεις, οι επιχειρήσεις αυτές είναι αρκετά κερδοφόρες, με όλες τις premium αυτοκινητοβιομηχανίες, βλέπε Bentley, Lamborghini, Tesla, Porsche κτλ, να πουλούν από ρούχα και αρώματα, μέχρι κολόνιες, γυαλιά ηλίου, ζάρια, χαρτοφύλακες, μινιατούρες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, στη προσπάθεια τους να αυξήσουν τις πωλήσεις του, άρα και τα κέρδη τους.

 

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες κατασκευής ρολογιών, όπως η Ferrari με την Hublot και η Bentley με την Breitling, προσφέροντας ρολόγια με κόστος από 4.000 έως 40.000 δολαρίων.

Η Ferrari συνεργάζεται με 68 εταιρίες που ειδικεύονται στην εμπορία ειδών ρουχισμού και προϊόντων, όπως με την Lego και την Puma, διατηρώντας 30 Ferrari Store σε 14 χώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...