Ο Ricciardo κερδίζει το βραβείο του πιο «επαναστατικού» αθλητή για το 2014

Σχετικά άρθρα

Daniel Ricciardo

Τον βραβείο του οδηγού της χρονιάς στη Formula 1 παίρνει με άνεση ο Daniel Ricciardo για τη σπουδαία περσινή και πρώτη του σεζόν με την Red Bull Racing. Ο Αυστραλός κατάφερε να κερδίσει στα ίσια τον team-mate του και τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastian Vettel, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους οδηγούς της Mercedes, ενώ ήταν μοναδικός οδηγός πέραν αυτών της Mercedes που κέρδισε Grand Prix, και μάλιστα τρεις φορές.

Στα σημερινά βραβεία Laureus Sports, ο 25χρονος κέρδισε το βραβείο του πιο «breakthrough» αθλητή (μετέφρασέ το όπως θέλεις) για την περασμένη σεζόν. Αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο τενίστας Novak Djokovic, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Σέρβος κέρδισε τον Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, του MotoGP, Marc Marquez, τον Cristiano Ronaldo και τον παίκτη του γκολφ Rory McIlroy. Ο Hamilton δήλωσε:

Νομίζω ότι είναι ένα σπουδαίο και διάσημο βραβείο και είμαι περήφανος που απλά ήμουν υποψήφιους. Θα συνεχίσω να πιέζω για να το πάρω.

Νικητής πέρυσι είχε αναδειχθεί ο Vettel, ο οποίος είπε σχετικά:

Δεν έχει σημασία το άθλημα που βρίσκεσαι, καθώς το ιδιαίτερο είναι πως κρίνεσαι από επαγγελματίες και από αθλητές, άνδρες και γυναίκες. Είναι ένα πολύ μοναδικό βραβείο και μία μεγάλη πραγματικά τιμή. Προφανώς, πέρυσι δεν έκανα κάτι για να το αξίζω, έτσι ο Lewis άξιζε που ήταν υποψήφιος. Αλλά, το γεγονός ότι το κέρδισα πέρυσι, ήταν κάτι το φανταστικό.

Ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, νικώντας την Πρωταθλήτρια της Formula 1, Mercedes AMG.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...