Η McLaren αρνείται να ρίξει την προσοχή της στο 2016

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso on track.

Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι το 2015 θα είναι μια μεταβατική σεζόν για τη McLaren. Παρόλο που πλησιάζουμε στο μέσον της σεζόν, η βρετανική ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόνο 4 βαθμούς, αφού μόνο στο Μονακό τερμάτισε εντός της βαθμολογούμενης 10άδας. Ο Fernando Alonso θεωρεί ότι οι τεχνικοί στο Woking θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην ερχόμενη σεζόν, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Jenson Button.

Παρόμοια άποψη με αυτή του Βρετανού έχει και Jonathan Neale. Όπως τονίζει ο COO της McLaren Racing, οι μικρές αλλαγές στους κανονισμούς τους επιτρέπουν να επικεντρωθούν στη φετινή σεζόν, καθώς κάποια εξαρτήματα θα μεταφερθούν στο 2016.

Jonathan Neale.

Είναι πολύ νωρίς για να εξετάσουμε τη μετάβαση στην επόμενη σεζόν, διότι οι αλλαγές στους κανονισμούς δεν είναι μεγάλες. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με τέρμα γκάζι μέχρι τον τελευταίο αγώνα, ενώ θα σκεφτόμαστε και την ερχόμενη σεζόν.

Στοιχεία όπως η εμπρός και η πίσω πτέρυγα, το πάτωμα και τα brake ducts, κάτι που είναι σημαντικό κομμάτι θα βρίσκονται και στο επόμενο αυτοκίνητο όσον αφορά το γενικότερο concept. Επομένως, έχοντας αυτό στο μυαλό μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για τη σεζόν αυτή.

Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2017. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τους κανονισμούς που θα έχουμε, θα υπάρξει ένα βήμα αλλαγής και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Με τις μικρές αλλαγές, το κόστος είναι σημαντικά μικρότερο και μεταφέρεις concepts. Αλλά, με μεγάλες αλλαγές σε κινητήρα και σασί, πηγαίνεις βαθιά στην έρευνα και ανάπτυξη. Στη συνέχεια, πρέπει να έχουμε τον χρόνο για να το κάνουμε σωστά.

Για τη φετινή σεζόν, ο Button, που είναι γνωστός για την απαισιοδοξία του, υποστηρίζει πως η ομάδα του δε θα μπορέσει να τερματίσει στο βάθρο σ’ έναν από τους εναπομείναντες 11 αγώνες, ωστόσο βλέπει ότι αυτό το 3ήμερο θα είναι καλύτερο για τους Βρετανούς, οι οποίοι θέλουν μια τουλάχιστον αξιοπρεπή εμφάνιση μέσα μπροστά στους οπαδούς τους.

Jenson Button

Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση και δεν είμαι μόνο εγώ που πληγώνομαι. Είμαι εκπρόσωπος της ομάδας και πρέπει να είμαι αισιόδοξος, επειδή υπάρχουν 700 άτομα στον εργοστάσιο που δεν είναι στους αγώνες. Δίνουμε τα πάντα. Δεν είναι ότι απλώς οδηγούμε και περιμένουμε πότε η κατάσταση θα γίνει καλύτερη, αλλά ξέρω ότι δε θα είμαστε φέτος στο βάθρο.

Στον αγώνα της πατρίδας μας θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι τα εξαρτήματα που θα έχουμε στο Silverstone θα φέρουν τα πάντα σε ισορροπία, έτσι ανυπομονώ. Νομίζω ότι το μονοθέσιό μας θα είναι καλύτερο εδώ. Οι ευθείες είναι καλύτερες και η αεροδυναμική είναι σημαντική εδώ.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...