Αρχική Κατασκευαστές Mercedes-Benz Η Mercedes σκοπεύει να καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες για χάρη των υβριδικών μοντέλων

Η Mercedes σκοπεύει να καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες για χάρη των υβριδικών μοντέλων

14
Η Mercedes σκοπεύει να καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες για χάρη των υβριδικών μοντέλων

2016-Mercedes-Benz-C350-Plug-In-Hybrid-side-profile

Η φαρέτρα τεχνολογιών της Mercedes είναι αρκετά μεγάλη, και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θέλει να επικεντρωθεί στη υβριδική τεχνολογία, παραγκωνίζοντας τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της.

Πηγή κοντά στο διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρίας ισχυρίζεται ότι σύντομα θα δούμε τα πετρελαιοκίνητα οχήματα να μειώνονται και να “εξαφανίζονται” από τη γκάμα της Mercedes, και να αντικατασταθούν με plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Μπορεί θεωρητικά αυτό να προκαλεί εντύπωση, αλλά η εταιρία το ετοιμάζει αρκετό καιρό, καθώς αν παρατηρήσομε όλα τα νέα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια είναι είτε πλήρως ηλεκτρικά είτε plug-in hybrid. Οι λόγοι είναι σχετικά προφανείς, καθώς ενώ οι πετρελαιοκινητήρες προσφέρουν καλύτερη ροπή και οικονομία καυσίμου, είναι αρκετά πολύπλοκοι και πανάκριβοι στην εξέλιξη τους. Το κύριο πράγμα είναι να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς οι εκπομπές τους έχουν μια διαφορετική σύνθεση σε σύγκριση με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες.

Για να γίνει αυτό, οι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα για την αντιμετώπιση της απελευθέρωσή τους στην ατμόσφαιρα, όπως η χρήση φίλτρων σωματιδίων ή πρόσθετα όπως για παράδειγμα το AdBlue. Όλα αυτά μπορεί στη τελική να μην αξίζουν τον κόπο και όσο οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικοί κινητήρες εξελίσσονται, θα μπορούσαν να παρέχουν παρόμοιες τιμές κατανάλωσης χωρίς να ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Τέλος, η Mercedes σχεδιάζει να εισαγάγει νέες τεχνολογίες στα μελλοντικά μοντέλα της, ώστε να καταστούν πιο φιλικά προς το χρήστη και πιο εύκολα στην οδήγηση. Ένα από αυτά θα είναι το “ενεργό σασί”, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι  σημαίνει αυτό.