Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην υπόθεση κλοπής του Wrangler

Σχετικά άρθρα

577c65b4c46188f85f8b457b

Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε δημοσιεύσει ένα παράξενο περιστατικό κλοπής ενός Jeep Wrangler, με το δράστη να χρησιμοποιεί μόνο ένα λάπτοπ για την τέλεση της πράξης. Οι αρχικές υποθέσεις των αρχών, ότι ο κλέφτης χρησιμοποίησε τεχνικές hacking, για την τέλεση της κλοπής φαίνεται πως αποκλίνουν από την πραγματικότητα, καθώς ο Titus Melnyk, ανώτατο στέλεχος αρχιτεκτονικής ασφαλείας, του ομίλου Fiat Chrysler ξεκαθάρισε μερικά πράγματα. Σύμφωνα με τον Melnyk, ο δράστης που φαίνεται στο βίντεο δε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να μπει στο όχημα αλλά για να κωδικοποιήσει ένα νέο τηλεχειριζόμενο κλειδί, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση το όχημα.

Ο Melnyk, υποψιάζεται πως για τον προγραμματισμό του κλειδιού χρησιμοποιήθηκε ειδικός εξοπλισμός της Fiat Crysler, για τη σύνδεση νέου άγραφου κλειδιού με το αυτοκίνητο. Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το δίκτυο συνεργαζόμενων επισκευαστών της εταιρείας και πιθανότατα αποκτήθηκε παράνομα για την τέλεση της κλοπής. Εφόσον η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του νέου κλειδιού είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν οι επισκευαστές, η εταιρεία δε θεωρεί ότι έγινε hacking και αρνείται ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στα συγκεκριμένα οχήματα.

Πώς όμως οι κακοποιοί αποκτούν άγραφα κλειδιά; Παρόλο που ο Melnyk πιστεύει πως είναι πιθανό να επαναπρογραμματιστεί ένα υπάρχον κλειδί, τονίζει ότι είναι πιο εύκολο να αγοράσει κανείς ένα κενό κλειδί από το eBay με λιγότερα από 20 ευρώ.  Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον για τη σύλληψη των υπόπτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα