Tesla Masterplan Part 2. Φορτηγό, μικρό SUV, αστικές μεταφορές και άλλα

Σχετικά άρθρα

elon musk (2)

Ο Elon Musk δημοσιοποίησε το δεύτερο μέρος του Masterplan της Tesla στο οποίο δεσμεύεται, κάνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον των μεταφορών. Η Tesla, σύμφωνα με τον Musk στο μέλλον δεν θα είναι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά θα παρέχει εμπορικά οχήματα, ενώ θα μπορούσε να έχει και την δική της αυτόνομη ridesharing υπηρεσία.

Ο Musk δηλώνει πως η Tesla έχει πολλά αυτοκίνητα υπό ανάπτυξη. Ένα από αυτά είναι “ένα νέο είδος φορτηγού και ένα συμπαγές SUV”, με κανένα από αυτά να μην τοποθετείται κάτω από το Model 3. Για το φορτηγό ο Musk τόνισε πως “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία. Παράλληλα, η Tesla θα δώσει βάρος και στις αστικές μεταφορές, παρουσιάζοντας κάποιου είδους λεωφορείο, που δεν θα διαθέτει κεντρικό διάδρομο στο εσωτερικό, με τους ανθρώπους να μπορούν να το καλέσουν με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω των υφιστάμενων στάσεων λεωφορείου. Και μπορεί τα παραπάνω να σου φαίνονται απλά ιδέες του Musk, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται τα πάντα (μικρό SUV, φορτηγό και λεωφορείο), βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη, με πρωτότυπα τους να παρουσιάζονται τον επόμενο χρόνο.

Όπως αποκάλυψε επίσης ο Musk, όλα τα μοντέλα της Tesla θα είναι πλήρως αυτόνομα, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που κινούνται. Το πρώτο βήμα που θα κάνει η Tesla είναι να δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα που δεν θα επιτρέπει στην αυτόνομη λειτουργία να αποτύχει, με τον Musk να υποστηρίζει πως το σημερινό AutoPilot είναι ήδη ασφαλέστερο από τον άνθρωπο-οδηγό. Όπως λέει ο Musk, κάποια μέρα θα μπορείς να καλέσεις το Tesla σου από οπουδήποτε, και τότε θα είσαι μέρος της δικής σου ridesharing εταιρίας, μιας και όταν το αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιείται από τον κάτοχό του, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αυτόνομη ridesharing υπηρεσία της Tesla, αποδίδοντάς του χρήματα.

Ο Musk θέλει επίσης να μειώσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, κάνοντας τα φωτοβολταϊκά ένα ευρέως διαδομένο προϊόν. Σε αυτόν θα τον βοηθήσει η συγχώνευση με την SolarCity, αλλά και τα Powerwall της εταιρίας του, με τα φωτοβολταϊκά της SolarCity να αποθηκεύουν ενέργεια στα Powerwall, στα σπίτια των ανθρώπων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν, άμα θέλουν, να πωλούν το ηλεκτρικό ρεύμα, βγάζοντας επιπλέον χρήματα.

Σίγουρα το Masterplan Part 2 της Tesla είναι μεγαλεπήβολο και ακούγεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και μένει να δούμε τι από τα παραπάνω θα καταφέρει να υλοποιήσει ο Elon Musk μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...