Volkswagen ID.Code Concept

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν τα μελλοντικά της μοντέλα στη Κίνα, ενώ αποτελεί τον προπομπό ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV για την κινέζικη αγορά.

Το εξωτερικό του πρωτότυπο λειτουργεί επίσης ως επιφάνεια προβολής για τα συστήματα φωτισμού και της οθόνης επόμενης γενιάς με υποβοήθηση AI. Το σύστημα 3D Eyes παρακολουθεί τους επιβάτες καθώς πλησιάζουν και αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου, διαδραστικού συστήματος φωτισμού που η VW οραματίζεται ως μέρος ενός αυτόνομου μέλλοντος.

Το πρωτότυπο υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, με το εσωτερικό του να περιγράφεται ως “κινητός χώρος διαβίωσης”. Στο ταμπλό υπάρχει μια οθόνη που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και βρίσκεται στη βάση του παρμπρίζ, ενώ μια οθόνη σε κατακόρυφο προσανατολισμό βρίσκεται μπροστά από τη κεντρική κονσόλα.

Εξοπλίζεται με εικονικό βοηθό υποβοηθούμενο από AI με τη μορφή avatar για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το avatar εμφανίζεται τόσο εξωτερικά μέσω των “έξυπνων παραθύρων” όσο και εσωτερικά μέσω των οθονών. Όταν το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα το τιμόνι “κρύβεται”, με τα μπροστινά καθίσματα να μπορούν να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες.

Η VW παράλληλα ανακοίνωσε πως έως το 2030 θα κυκλοφορήσει περισσότερα από 30 νέα μοντέλα στη Κίνα, με τα πέντε από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και να πωλούνται από το υπο-brand ID.UX, που θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο μοντέλο ID.UX είναι το ID.Unyx το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά μέσα στο έτος.

Επιπλέον, η Volkswagen China Technology Company (VCTC) εργάζεται στην πρώτη ηλεκτρική πλατφόρμα του VW Group που αναπτύχθηκε ειδικά για την κινεζική αγορά. Αυτή ονομάζεται θα ονομάζεται CMP (China Main Plattform) και θα υποστηρίξει τουλάχιστον 4 entry-level ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026.

Τέλος, το VW Group θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ στον κινεζικό κόμβο παραγωγής και καινοτομίας στο Hefei ώστε να αναπτύξει ταχύτερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα για την αγορά της Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Η Skoda μας δείχνει τα σκίτσα του Enyaq RS Race concept

H Skoda ετοιμάζει το Enyaq RS Race concept, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Enyaq Coupe vRS και διερευνά τις δυνατότητες βιωσιμότητας στον μηχανοκίνητο...

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...