Η Audi θα λανσάρει τo πλήρως ψηφιακό ταμπλό στο νέο A8

Σχετικά άρθρα

Cockpit

Η Audi ετοιμάζει πυρετωδώς την νέα της ναυαρχίδα, το A8, και με αυτό το μοντέλο θέλει να γίνει πρωτοπόρος προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά καλούδια της.

Το 2015 στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η εταιρεία παρουσίασε το e-tron quattro concept ή αλλιώς το νέο Q6, που διέθετε ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό  με οθόνες αφής που αντικατέστησαν όλα τα κουμπιά και τους διακόπτες. Το ταμπλό είναι ουσιαστικά μια μεγάλη οθόνη αφής 14,1 ιντσών που χωρίζεται σε δύο επίπεδα, με την κεντρική ο οδηγός χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και το σύστημα πλοήγησης και στην προέκταση της υπάρχει η δεύτερη οθόνη για τον έλεγχο του κλιματισμού, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει το γνωστό virtual cockpit της εταιρείας.

Audi e-tron quattro concept (4)

Κύριο χαρακτηριστικό των εικονικών ταμπλό της Audi είναι ότι οι οθόνες αφής χρησιμοποιούν απτική ανάδραση, δηλαδή ο χρήστης ακούει ένα θόρυβο και αισθάνεται μια δόνηση κάθε φορά που πατάει ένα κουμπί. O Andreas Lamprecht, ειδικός της Audi electronic δήλωσε:

Τα πλήρως εικονικά ταμπλό της εταιρείας είναι μια τεχνολογία που θα ξεκινήσουν πρώτα από τα μεγάλα μοντέλα μας και στην συνέχεια θα περάσουν και στα μικρότερα.

Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το νέο A8 που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2017, θα είναι το πρώτο μοντέλο που κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...