Musk προς εργαζόμενους της Tesla: Μειώστε το κόστος

Σχετικά άρθρα

elon musk

Η Tesla έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα και ο Elon Musk ψάχνει κάθε πιθανό τρόπο για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Σε πρόσφατο e-mail που έστειλε στις 29 Αυγούστου στους εργαζόμενους της εταιρείας, τους προτρέπει να κόψουν το κόστος και να παραδώσουν κάθε αυτοκίνητο που μπορούν να κάνουν, με στόχο η εταιρεία να δείξει θετικό πρόσημο κατά το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να δείξει η εταιρεία βελτιωμένα στοιχεία πριν κάνει άντληση χρημάτων. Το τρίτο τρίμηνο είναι σημαντικό για το μέλλον της Tesla, γιατί ετοιμάζεται να εξαγοράσει την εταιρεία SolarCity και προετοιμάζει την παραγωγή του νέου της μοντέλου του Model 3.

O Musk έγραψε στο email του:

Αν η εταιρεία αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο στα οικονομικά της, τότε στην πραγματικότητα θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να πείσουμε τους πιθανούς επενδυτές, να επενδύσουν σε μας. Έτσι, δεν θα υπάρχουν τίτλοι στις ειδήσεις ότι “η Tesla χάνει λεφτά ξανά και ξανά”, αλλά “η Tesla αψηφά όλες τις όλες τις προσδοκίες και επιτυγχάνει αποδοτικότητα”.

και συνέχισε:

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σας γράψω ένα σημείωμα που θα αναφέρει πόσο κρίσιμο είναι αυτό το τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία να δείξουμε στους επενδυτές ότι η Tesla έχει τουλάχιστον θετικές ταμειακές ροές και κερδοφορία, πριν το Model 3 φτάσει στην πλήρη παραγωγή.

Η Tesla το 2015 παρέδωσε 50.568 οχήματα και δήλωσε που έχει βάλει στόχο να παραδώσει 80.000 οχήματα φέτος. Μέχρι στιγμής, έχει χάσει τους δύο πρώτους τριμηνιαίους στόχους πωλήσεων και δεν έχει δώσει πληροφορίες για το τρίτο τρίμηνο, αλλά έκανε δηλώσεις ότι θα παραδώσει 50.000 αυτοκίνητα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Με αυτό το email ο Musk προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους της εταιρείας που είναι ήδη υπό εξονυχιστικό έλεγχο όλο το καλοκαίρι. Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκρίνει την συμφωνία με την SoralCity, τους μετόχους και στις δύο εταιρείες, η συγχώνευση αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο. Ακόμη, η Tesla εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια στο πλαίσιο της προετοιμασίας παραγωγής του Model 3.

Η Tesla ψάχνει 611 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και ο Musk επιβεβαίωσε την ανάγκη της εταιρείας του για μετρητά με στόχο αυτά να αυξηθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς για να ολοκληρώσει το Gigafactory και το Model 3, αν δεν βρεθούν ο ίδιος θα αναγκαστεί να αντλήσει περισσότερα χρήματα στο τέλος της χρονιάς. Πέρυσι η εταιρεία έχασε 889 εκατομμύρια δολάρια και το φέτος υπολογίζεται πως έχει χάσει κατά το πρώτο εξάμηνο 568 εκατομμύρια δολάρια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...