Η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας είναι αυτή που της ανήκει η BMW

Σχετικά άρθρα

stefan-quandt-susanne

Η οικογένεια Quandt κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο (46,7 %) της BMW και σύμφωνα με την λίστα του Manager Magazin είναι η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας με περιουσία 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα εν ζωή βρίσκονται τα παιδιά του Herbert Quandt και Johanna Quandt, Stefan και Susanne, με τον Herbert Quandt να σώζει την εταιρία το 1959 από την κατάρρευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οικογένεια Quandt να έχει κατηγορηθεί από πολλούς για τις σχέσεις που είχε με το Ναζιστικό καθεστώς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η οικογένεια Reimann, που παλαιότερα κατείχε την εταιρία χημικών Ludwigshafen Benckise. Πλέον διαθέτει την εταιρία JAB Holding η οποία έχει υπό την ομπρέλα της δεκάδες εταιρίες καφέ παγκοσμίως. Η περιουσία της οικογένειας ανέρχεται στα 29 δισ. ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Maria-Elisabeth Schaeffler και o γιος της Georg, ιδιοκτήτες των ομώνυμων ρουλεμάν, αλλά και βασικοί μέτοχοι της Continental. Η περιουσία τους ανέρχεται στα 21,5 δισ. ευρώ.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τις οικογένειες Albrecht και Heister, ιδιοκτήτες της αλυσίδας super market, Aldi, με περιουσία 20 δισ. ευρώ. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ο ιδρυτής της αλυσίδας super market, Lidl, o Dieter Schwarz με περιουσία 19 δισ. ευρώ.

Συνολικά, οι 500 πλουσιότεροι Γερμανοί έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 692 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της Ελλάδας, αλλά και μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ολλανδίας, η οποία καταλαμβάνει την 17η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...