CEO εταιρίας εξόρυξης άνθρακα εναντίον Musk και Tesla

Σχετικά άρθρα

39282322_-_01_08_2016_-_solarcity-ma_tesla

Ο Robert Murray είναι ο CEO της Murray Energy Corp, εταιρίας που από το όνομα καταλαβαίνεις πως σχετίζεται με ενέργεια και ορυκτά καύσιμα, και πιο συγκεκριμένα άνθρακα.

Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν σε συνέντευξη του επιτέθηκε κατά της Tesla και του Elon Musk σχετικά με τις επιδοτήσεις που λαμβάνει από την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα  αποκάλεσε την Tesla “απάτη”.

Ο Murray ισχυρίζεται πως η Tesla έχει λάβει επιδοτήσεις ύψους 2 δις δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό κέρδος, ενώ δήλωσε πως αν εκλεγεί η Hillary Clinton αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί. Μάλιστα σε δηλώσεις του σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ακόμα και αν κλείσουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα στις ΗΠΑ, δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στο παγκόσμιο κλίμα!

Ο Elon Musk στο μεταξύ, απάντησε σε όλα αυτά γράφοντας μέσω Twitter πως η πραγματική απάτη είναι η άρνηση της επιστήμης σχετικά με το κλίμα και την επίδραση των ορυκτών καυσίμων σε αυτό, ενώ πρόσθεσε πως σε σύγκριση με αυτά που λαμβάνει η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ ως επιδότηση, αυτά που παίρνει η Tesla είναι ψίχουλα. Μάλιστα ρώτησε ευθέως τον Murray:

Τι θα έλεγες να καταργηθούν οι επιδοτήσεις για όλους;

Σε άλλο tweet του, ο Musk απάντησε σχετικά με την αργοπορία στην ευρύτερη αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων λόγω της χρήσης ενέργειας που προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές (όπως τα ορυκτά καύσιμα καλή ώρα) που επιβαρύνουν το περιβάλλον:

Ακόμα ένας λόγος να επιταχύνουμε τη χρήση ηλιακής ενέργειας.

Σχετική ανακοίνωση του Musk γύρω από τη Solarcity αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα η Tesla θα παρουσιάσει ένα καινούριο προϊόν της “το οποίο κανείς δεν θα περιμένει.”

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...