Red Bull: Οι ρυθμίσεις του κινητήρα μάς χωρίζουν από τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

mercedes-red-bull

Τη μεγαλύτερη βελτίωση -τουλάχιστον από τις κορυφαίες ομάδες- έχει καταφέρει να πετύχει η Red Bull. Οι μηχανικοί στο Milton Keynes έχουν εργαστεί πολύ σκληρά, παίρνοντας δύο νίκες μέχρι στιγμής, ενώ είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές, παρόλο που η Ferrari έδειχνε πολύ πιο δυνατή στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Mercedes εξακολουθεί να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο, ειδικά στις κατατακτήριες. Σύμφωνα με τον Christian Horner, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο κινητήρας της Mercedes διαθέτει μία ρύθμιση για επιπλέον δύναμη στις κατατακτήριες, γι’ αυτό άλλωστε και η απόσταση στον αγώνα είναι κατά κανόνα μικρότερη. Και πάλι, όμως, είναι πολύ ικανοποιημένος από τη βελτίωση μέσα στη χρονιά.

Ξέρουμε ότι τα 2-3 δέκατα που έχουν στις κατατακτήριες είναι επώδυνο για ‘μάς. Αλλά, στον αγώνα είμαστε όλο και πιο κοντά. Πιστεύω ότι σίγουρα κλείσαμε τη διαφορά. Αν κοιτάξετε τον τελευταίο αγώνα, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά και η Mercedes δεν «βόλταρε» μετά το τελευταίο pit stop, επειδή αγωνίζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μπορούμε να τρέχουμε κοντά τους, από το να τους βλέπουμε από μακριά. Ήταν ένα τεράστιο βήμα για ‘μάς φέτος.

horner

Όπως λέει ο επί κεφαλής της Red Bull, οι μηχανικοί της Renault εργάζονται πάνω σε κάτι παρόμοιο, κάτι που θα είναι σημαντικό όφελος για το 2017, παρόλο που ο ίδιος αρνείται να κάνει κάποια πρόβλεψη για τη νέα σεζόν.

Δουλεύουν σε αυτό. Δουλεύουν για να δημιουργήσουν ένα παρόμοιο κέρδος με αυτό που έχουμε δει φέτος και, αν το κάνουν, θα ξεκινήσουμε να πλησιάζουμε τόσο πολύ όσο στην εποχή των V8 κινητήρων. Δεν έχω ιδέα για το 2017. Είναι ένα λευκό φύλλο χαρτιού για όλους, αλλά είναι ένας τομέας που έχουμε δείξει προηγουμένως ότι είμαστε δυνατοί. Και δε γνωρίζεις αν κάποιος έχει κρυμμένο ένα άσσο στο μανίκι του σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή, όπως αυτή που έχουμε τώρα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...