Νέο Ford Transit και Transit Connect

Σχετικά άρθρα

Η Ford στην στην έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Αννόβερο θα παρουσιάσει το Transit και το Transit Concept. Η νέα γενιά Transit έχει εξελιχθεί στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford για να πωλείται σε έξι ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες η Ευρώπη, η Β. Αμερική και λοιπές βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Το νέο Transit βασίζεται σε μία προηγμένη παγκόσμια πλατφόρμα που προορίζεται για την επόμενη γενιά επαγγελματικών van της Ford. Αποτελεί μέρος ενός προγράμματος πρωτοφανούς ανανέωσης με πλήρη ανασχεδίαση όλων των επαγγελματικών οχημάτων Ford για την Ευρώπη μέσα στην επόμενη διετία.

Στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές, το νέο μοντέλο αντικαθιστά τις βαρύτερες εκδόσεις Transit 2t  και πλαισιώνει το συναρπαστικό νέο Transit Custom 1t στη γκάμα. Στη Β. Αμερική όπου το Transit κάνει το ντεμπούτο του θα διαδεχτεί τη δημοφιλή γκάμα E-Series.

Συγκριτικά με το απερχόμενο Transit, η χωρητικότητα φορτίου έχει αυξηθεί κατά 10%, και το μεγαλύτερο “Jumbo” προσφέρει τώρα 15.1 m3 SAE. Επιπλέον, μία νέα έκδοση Chassis Cab SuperJumbo μπορεί να υποστηρίξει πλατφόρμες 5 m ή κλειστά βαν.

Στην Ευρώπη, το νέο Transit διατίθεται με το νέο 2.2 Duratorq TDCi diesel σε τρεις εκδόσεις ισχύος (100 PS, 125 PS, 155 PS) και στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με συστήματα front-wheel drive, rear-wheel drive & all-wheel drive.

Η ολοκληρωμένη γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων περιλαμβάνει μοντέλα Van, Double Cab-in-Van (DCiV), Kombi, Kombi Van και Bus, καθώς και Chassis Cab και Chassis Cowl.

Van διατίθενται σε τρία διαφορετικά μήκη και δύο διαφορετικά ύψη οροφής με πολλαπλές επιλογές μικρού βάρους που φτάνει τους 4,7 t. Σε συνδυασμό με το νέο Transit Custom 1 δημιουργείται μία πλούσια συνολική γκάμα.

Στη Β. Αμερική, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από αρκετούς κινητήρες, όπως ο δοκιμασμένος 3.5 EcoBoost V6 ή μία ισχυρή έκδοση diesel. Ο καθένας συνδυάζεται με πίσω κίνηση (RWD) και προσφέρει τουλάχιστον 25% καλύτερη κατανάλωση από έναν εφάμιλλο της E-Series. Θα διατίθενται πολλά ύψη οροφής και μεταξόνια. Τα Transit van Β. Αμερικής θα κατασκευάζονται στο Kansas City, παράλληλα με το Ford F-150.

Ένα νέο εσωτερικό με κομψό και λειτουργικό ταμπλό περιλαμβάνει ποικίλες, έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Η καμπίνα είναι πολύ πιο ευρύχωρη από του απερχόμενου μοντέλου, με αυξημένο χώρο για τους ώμους, μεγαλύτερη απόσταση για το κεφάλι και βελτιωμένη ορατότητα, και επιπλέον πιο άνετη θέση οδήγησης με πλήρως ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού.

Επίσης, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μία πλούσια γκάμα συστημάτων άνεσης και τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, γνωστών από τα τελευταία επιβατικά μοντέλα Ford, όπως συνδεσιμότητα Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και Emergency Assistance, κάμερα οπισθοπορείας, Adaptive Cruise Control και Lane Departure Warning.

Το όνομα Transit είναι διεθνώς καθιερωμένο για την αντοχή και αξιοπιστία του και το νέο παγκόσμιο μοντέλο προτίθεται να συνεχίσει αυτή την παράδοση, βασιζόμενο σε ένα στιβαρό αυτοφερόμενο πλαίσιο που αποτελείται από ατσάλι υψηλής και υπερυψηλής αντοχής/βορίου.

Το όχημα υποβάλλεται στο πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών παγκόσμιων επαγγελματικών οχημάτων Ford, που περιλαμβάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα επίπονης οδήγησης σε εργαστήρια, πίστες δοκιμών ή εταιρικούς στόλους. Στην Ευρώπη, το νέο Ford Transit θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2013 και οι παραδόσεις προγραμματίζονται προς το τέλος της χρονιάς.

Το νέο Ford Transit Connectm ανήκει σε μία νέα γενιά παγκόσμιων Transit van, που εξελίσσονται στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford και προορίζονται για την Ευρώπη, Β. Αμερική και λοιπές παγκόσμιες αγορές.

Με τολμηρή νέα εμφάνιση, καινοτόμα χαρακτηριστικά χώρου φόρτωσης και προηγμένες τεχνολογίες – όπως κινητήρα 1.0 EcoBoost, Active City Stop και Ford SNYC – το νέο Transit Connect θα αποτελέσει για τους αγοραστές van ένα νέο ελκυστικό και ανθεκτικό μοντέλο.

Το κομψό αμάξωμα διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ (LWB) μεταξόνιο, προσφέροντας έναν ευρύχωρο και πρακτικό χώρο φόρτωσης με συνολική χωρητικότητα 2,9 m3 και 3,6 m3 (SAE) αντίστοιχα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από εκδόσεις  Van, Double-Cab-in-Van και Kombi, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ευφυής σχεδίαση και μηχανολογία πετυχαίνουν την καλύτερη στην κατηγορία ικανότητα μεταφοράς φορτίου για το Transit Connect. Χαρακτηριστικά όπως ένα άνοιγμα στο διαχωριστικό του χώρου φόρτωσης και αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά φορτίων μήκους μέχρι 3,0 m (SWB) και 3,5 m (LWB) μέσα στο όχημα. Πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την καθημερινή παραγωγικότητα είναι ένα διπλό κάθισμα συνοδηγού για τη μεταφορά τριών ατόμων στην καμπίνα του van.

Τα μοντέλα Kombi και Double-Cab-in-Van μπορούν να μεταφέρουν συνολικά πέντε (SWB) ή επτά (LWB) άτομα. Η ευελιξία των πίσω καθισμάτων και ένα κινητό διαχωριστικό επιτρέπουν τη διαμόρφωση του χώρου φόρτωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Επιπλέον, η έκδοση LWB παρέχει δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης καθισμάτων, κάτι που βελτιστοποιεί το χώρο φόρτωσης από το κάθισμα του συνοδηγού και πίσω και επιτρέπει τη μεταφορά φορτίων μέχρι 3 m.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα κομψό cockpit με σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, ποικίλες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγού και τεχνολογίες εσωτερικού της Ford. Το Transit Connect είναι το πρώτο στην κατηγορία του που προσφέρει Active City Stop, και σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και Emergency Assistance.

Η ελαχιστοποίηση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ήταν υψηλή προτεραιότητα κατά τη διάρκεια σχεδίασης και εξέλιξης του οχήματος και το νέο Transit Connect στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία του σε συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατόν κόστος συντήρησης και επισκευών με τα μεγαλύτερα διαστήματα service.

Η γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει τον πολύ αποδοτικό 1.6 Duratorq TDCi diesel με εκδόσεις ισχύος 75, 95 & 115 PS, και τον εξαιρετικό, νέο βενζινοκινητήρα 100 PS 1.0 EcoBoost – 2012 “International Engine of the Year”, καθώς και μία έκδοση του αναγνωρισμένου 1.6 EcoBoost με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2 – Ford ECOnetic Technologies – συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, ενώ το Auto-Start-Stop διατίθεται για τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Το νέο Transit Connect βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα που προέρχεται από την προηγμένη πλατφόρμα C, την οποία μοιράζονται μοντέλα όπως τα Focus και Kuga/Escape.

Καινοτόμες τεχνολογίες περιλαμβάνουν το προηγμένο σύστημα Electronic Stability Programme (ESP) με Load Adaptive Control, που προσαρμόζει τη λειτουργία των συστημάτων ESP λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο του οχήματος ώστε αυτά να παραμένουν πλήρως αποτελεσματικά ανεξάρτητα εάν είναι πλήρως ή μερικώς φορτωμένο.

Το όχημα δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό κέντρο εξέλιξης επαγγελματικών οχημάτων της Ford – που κουβαλά εμπειρία δεκαετιών στην εξέλιξη κορυφαίων μοντέλων Transit – με την υποστήριξη των παγκόσμιων προϊοντικών πόρων της εταιρίας. Στη φάση εξέλιξής του το όχημα προσαρμόστηκε προσεκτικά στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών από όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικά και κινητήρες που ικανοποιούν τις ανάγκες των τοπικών αγορών.

Στην Ευρώπη, παραδόσεις του νέου Transit Connect πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του 2013.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Νέο Ford Transit Κάνει Παγκόσμιο Ντεμπούτο Στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Αννόβερο

  • Το νέο παγκόσμιο Transit που εξελίχθηκε στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford θα κυκλοφορήσει σε έξι ηπείρους, όπως Ευρώπη, Β. Αμερική και άλλες σημαντικές παγκόσμιες αγορές
  • Το νέο Transit αντικαθιστά τα βαρύτερα μοντέλα Transit 2t στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές και θα διαδεχτεί τη δημοφιλή E-Series στη Β. Αμερική
  • Προσφέροντας μία τεράστια γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων, το νέο Transit διαθέτει κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, εξαιρετική αντοχή και στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία

ΑΝΝΟΒΕΡΟ, Γερμανία, 18 Σεπ., 2012 – Το νέο Ford Transit κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Αννόβερο, σηματοδοτώντας τον ερχομό μιας νέας γενιάς παγκόσμιων επαγγελματικών οχημάτων Transit.

Η νέα γενιά Transit έχει εξελιχθεί στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford για να πωλείται σε έξι ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες η Ευρώπη, η Β. Αμερική και λοιπές βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Προσφέροντας μία τεράστια γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων, το νέο Transit σχεδιάστηκε με γνώμονα την κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, την εξαιρετική στιβαρότητα και αντοχή, στοχεύοντας παράλληλα στην καλύτερη κατανάλωση της κατηγορίας.

«Το Transit van γίνεται παγκόσμιο και το κάναμε πιο παραγωγικό, πιο αποδοτικό και ανθεκτικότερο από ποτέ» δήλωσε ο Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Ευρώπης.

«Με τα θρυλικά της μοντέλα Transit και E-Series, η Ford διαθέτει περισσότερη εμπειρία από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή στη δημιουργία επαγγελματικών van σε όλο τον κόσμο, και το νέο Transit δίνει νέα τροπή στο παιχνίδι».

Παγκόσμια πλατφόρμα επαγγελματικών οχημάτων νέας γενιάς

Το νέο Transit βασίζεται σε μία προηγμένη παγκόσμια πλατφόρμα που προορίζεται για την επόμενη γενιά επαγγελματικών van της Ford. Αποτελεί μέρος ενός προγράμματος πρωτοφανούς ανανέωσης με πλήρη ανασχεδίαση όλων των επαγγελματικών οχημάτων Ford για την Ευρώπη μέσα στην επόμενη διετία.

Στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές, το νέο μοντέλο αντικαθιστά τις βαρύτερες εκδόσεις Transit 2t  και πλαισιώνει το συναρπαστικό νέο Transit Custom 1t στη γκάμα. Στη Β. Αμερική όπου το Transit κάνει το ντεμπούτο του θα διαδεχτεί τη δημοφιλή γκάμα E-Series.

Το όχημα δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό Centre of Excellence επαγγελματικών οχημάτων της Ford – που κουβαλά εμπειρία δεκαετιών στην εξέλιξη κορυφαίων μοντέλων Transit – με την υποστήριξη των παγκόσμιων προϊοντικών πόρων της εταιρίας.

Περισσότερες ικανότητες, μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών

Το νέο Ford Transit φέρνει λανσάρει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών στην αγορά μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων, με μία απαράμιλλη γκάμα καμπινών και εκδόσεων, πολλαπλά μεταξόνια, ύψη οροφής και εκδόσεις σασί με καμπίνα ή χωρίς.

Πίσω από τη δυναμική, μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση βρίσκεται ένας χώρος φόρτωσης με διαστάσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του τομέα διανομών και ωφέλιμο φορτίο που παραμένει το καλύτερο στην κατηγορία. Μία σειρά καινοτομιών στο χώρο φόρτωσης αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για το χρήστη και τα φορτία.

Συγκριτικά με το απερχόμενο Transit, η χωρητικότητα φορτίου έχει αυξηθεί κατά 10%, και το μεγαλύτερο “Jumbo” προσφέρει τώρα 15.1 m3 SAE. Επιπλέον, μία νέα έκδοση Chassis Cab SuperJumbo μπορεί να υποστηρίξει πλατφόρμες 5 m ή κλειστά βαν.

Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να απλοποιήσουν το όχημα για ευκολότερη τροποποίηση από κατασκευαστές αμαξωμάτων, βελτιωτές και εταιρείες μετατροπών σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των πελατών.

Στην Ευρώπη, το νέο Transit διατίθεται με το νέο 2.2 Duratorq TDCi diesel σε τρεις εκδόσεις ισχύος (100 PS, 125 PS, 155 PS) και στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με συστήματα front-wheel drive, rear-wheel drive & all-wheel drive.

Η ολοκληρωμένη γκάμα τύπων αμαξωμάτων και εκδόσεων περιλαμβάνει μοντέλα Van, Double Cab-in-Van (DCiV), Kombi, Kombi Van και Bus, καθώς και Chassis Cab και Chassis Cowl.

Van διατίθενται σε τρία διαφορετικά μήκη και δύο διαφορετικά ύψη οροφής με πολλαπλές επιλογές μικρού βάρους που φτάνει τους 4,7 t. Σε συνδυασμό με το νέο Transit Custom 1 δημιουργείται μία πλούσια συνολική γκάμα.

Στη Β. Αμερική, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από αρκετούς κινητήρες, όπως ο δοκιμασμένος 3.5 EcoBoost V6 ή μία ισχυρή έκδοση diesel. Ο καθένας συνδυάζεται με πίσω κίνηση (RWD) και προσφέρει τουλάχιστον 25% καλύτερη κατανάλωση από έναν εφάμιλλο της E-Series. Θα διατίθενται πολλά ύψη οροφής και μεταξόνια. Τα Transit van Β. Αμερικής θα κατασκευάζονται στο Kansas City, παράλληλα με το Ford F-150.

Εξαιρετικό σε κόστος ιδιοκτησίας, φιλικότητα προς το χρήστη και αντοχή

Η ελαχιστοποίηση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ήταν υψηλή προτεραιότητα κατά τη διάρκεια σχεδίασης και εξέλιξης του οχήματος και το νέο Transit έχει ελαχιστοποιήσει το κόστος συντήρησης, επισκευών και ασφάλισης, ενώ στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

Ένα νέο εσωτερικό με κομψό και λειτουργικό ταμπλό περιλαμβάνει ποικίλες, έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Η καμπίνα είναι πολύ πιο ευρύχωρη από του απερχόμενου μοντέλου, με αυξημένο χώρο για τους ώμους, μεγαλύτερη απόσταση για το κεφάλι και βελτιωμένη ορατότητα, και επιπλέον πιο άνετη θέση οδήγησης με πλήρως ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού.

Επίσης, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μία πλούσια γκάμα συστημάτων άνεσης και τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, γνωστών από τα τελευταία επιβατικά μοντέλα Ford, όπως συνδεσιμότητα Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και Emergency Assistance, κάμερα οπισθοπορείας, Adaptive Cruise Control και Lane Departure Warning.

Το όνομα Transit είναι διεθνώς καθιερωμένο για την αντοχή και αξιοπιστία του και το νέο παγκόσμιο μοντέλο προτίθεται να συνεχίσει αυτή την παράδοση, βασιζόμενο σε ένα στιβαρό αυτοφερόμενο πλαίσιο που αποτελείται από ατσάλι υψηλής και υπερυψηλής αντοχής/βορίου.

Το όχημα υποβάλλεται στο πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών παγκόσμιων επαγγελματικών οχημάτων Ford, που περιλαμβάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα επίπονης οδήγησης σε εργαστήρια, πίστες δοκιμών ή εταιρικούς στόλους.

Στην Ευρώπη, το νέο Ford Transit θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2013 και οι παραδόσεις προγραμματίζονται προς το τέλος της χρονιάς. Στη Β. Αμερική, το νέο Transit θα αρχίσει να πωλείται το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Το Νέο Ford Transit Connect Προσφέρει Απαράμιλλη Ικανότητα Μεταφοράς Φορτίου, Χαμηλότερο Κόστος Καυσίμου και Δυναμική Νέα Εμφάνιση

  • Το νέο Transit Connect κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου  (IAA) στο Αννόβερο της Γερμανίας, ενώ έχει εξελιχθεί στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford και προορίζεται για πώληση σε Ευρώπη, Β. Αμερική και άλλες αγορές παγκόσμια
  • Ελκυστικό νέο μοντέλο επόμενης γενιάς προσφέρει στους αγοραστές compact van την καλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου στην κατηγορία, εξαιρετική κατανάλωση και συνολική αξιοπιστία – διαμορφώνοντας το καλύτερο στην κατηγορία κόστος ιδιοκτησίας
  • Ακούραστο και ανθεκτικό συνδυάζεται με έξυπνα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως cockpit επιβατικού αυτοκινήτου, Active City Stop και Ford SYNC με Emergency Assistance

ΑΝΝΟΒΕΡΟ, Γερμανία, 18 Σεπ., 2012 – Το ελκυστικό, νέο Ford Transit Connect εγκαινιάζει νέα πρότυπα στην ικανότητα μεταφοράς φορτίου, στο κόστος ιδιοκτησίας και την αξιοπιστία στην κατηγορία compact van, και θα επεκτείνει την επιτυχία του τρέχοντος μοντέλου.

Το Transit Connect που κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Αννόβερο ανήκει σε μία νέα γενιά παγκόσμιων Transit van, που εξελίσσονται στο πλαίσιο της προϊοντικής στρατηγικής One Ford και προορίζονται για την Ευρώπη, Β. Αμερική και λοιπές παγκόσμιες αγορές.

Με τολμηρή νέα εμφάνιση, καινοτόμα χαρακτηριστικά χώρου φόρτωσης και προηγμένες τεχνολογίες – όπως κινητήρα 1.0 EcoBoost, Active City Stop και Ford SNYC – το νέο Transit Connect θα αποτελέσει για τους αγοραστές van ένα νέο ελκυστικό και ανθεκτικό μοντέλο.

«Είναι ένα πανέμορφο, ανθεκτικό νέο van, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τέλεια μία μεγάλη γκάμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Ευρώπης.

«Πήραμε την αντοχή και αξιοπιστία του τρέχοντος μοντέλου και προσθέσαμε νέα ευφυή χαρακτηριστικά χώρου φόρτωσης, βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και ένα δυναμικό στυλ εσωτερικά και εξωτερικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Transit Connect θα φέρει νέους πελάτες στη μάρκα Ford».

Κομψό, ικανό, ευπροσάρμοστο

Απεικονίζοντας την πιο σύγχρονη παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford, το νέο Transit Connect χαρακτηρίζεται από μία μοναδική και μοντέρνα εμφάνιση: από την τραπεζοειδή μάσκα-ταυτότητα και τους λεπτούς, τεχνικούς προβολείς μπροστά, μέχρι την ισχυρή, ανερχόμενη γραμμή των ώμων και τα χαρακτηριστικά κάθετα πίσω φώτα.

Το κομψό αμάξωμα διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ (LWB) μεταξόνιο, προσφέροντας έναν ευρύχωρο και πρακτικό χώρο φόρτωσης με συνολική χωρητικότητα 2,9 m3 και 3,6 m3 (SAE) αντίστοιχα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από εκδόσεις  Van, Double-Cab-in-Van και Kombi, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ευφυής σχεδίαση και μηχανολογία πετυχαίνουν την καλύτερη στην κατηγορία ικανότητα μεταφοράς φορτίου για το Transit Connect. Χαρακτηριστικά όπως ένα άνοιγμα στο διαχωριστικό του χώρου φόρτωσης και αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά φορτίων μήκους μέχρι 3,0 m (SWB) και 3,5 m (LWB) μέσα στο όχημα.

Πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την καθημερινή παραγωγικότητα είναι ένα διπλό κάθισμα συνοδηγού για τη μεταφορά τριών ατόμων στην καμπίνα του van.

Τα μοντέλα Kombi και Double-Cab-in-Van μπορούν να μεταφέρουν συνολικά πέντε (SWB) ή επτά (LWB) άτομα. Η ευελιξία των πίσω καθισμάτων και ένα κινητό διαχωριστικό επιτρέπουν τη διαμόρφωση του χώρου φόρτωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Επιπλέον, η έκδοση LWB παρέχει δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης καθισμάτων, κάτι που βελτιστοποιεί το χώρο φόρτωσης από το κάθισμα του συνοδηγού και πίσω και επιτρέπει τη μεταφορά φορτίων μέχρι 3 m.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα κομψό cockpit με σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, ποικίλες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγού και τεχνολογίες εσωτερικού της Ford. Το Transit Connect είναι το πρώτο στην κατηγορία του που προσφέρει Active City Stop, και σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και Emergency Assistance.

Κορυφαία κατανάλωση και αξιοπιστία

Η ελαχιστοποίηση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ήταν υψηλή προτεραιότητα κατά τη διάρκεια σχεδίασης και εξέλιξης του οχήματος και το νέο Transit Connect στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία του σε συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατόν κόστος συντήρησης και επισκευών με τα μεγαλύτερα διαστήματα service.

Η γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει τον πολύ αποδοτικό 1.6 Duratorq TDCi diesel με εκδόσεις ισχύος 75, 95 & 115 PS, και τον εξαιρετικό, νέο βενζινοκινητήρα 100 PS 1.0 EcoBoost – 2012 “International Engine of the Year”, καθώς και μία έκδοση του αναγνωρισμένου 1.6 EcoBoost με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2 – Ford ECOnetic Technologies – συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, ενώ το Auto-Start-Stop διατίθεται για τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Μία γκάμα αποδοτικών βενζινοκινητήρων με αυτόματο κιβώτιο θα διατίθεται στην Αμερική για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής αγοράς.

Από το 2002 που λανσαρίστηκε, το Transit Connect έχει γίνει διάσημο για την αντοχή και αξιοπιστία του. Το νέο μοντέλο στοχεύει να συνεχίσει την παράδοση κορυφαίας αξιοπιστίας, χρησιμοποιώντας πληροφορίες και σχόλια των πελατών από όλο τον κόσμο, προκειμένου η αντοχή και στιβαρότητά του να ενσωματωθούν στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Αντίθετα με πολλούς ανταγωνιστές του που δοκιμάζονται σαν επιβατικά αυτοκίνητα, το όχημα έχει υποβληθεί στο πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών παγκόσμιων επαγγελματικών οχημάτων Ford, που περιλαμβάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα επίπονης οδήγησης σε εργαστήρια, πίστες δοκιμών ή εταιρικούς στόλους.

Παγκόσμια πλατφόρμα επόμενης γενιάς

Το νέο Transit Connect βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα που προέρχεται από την προηγμένη πλατφόρμα C, την οποία μοιράζονται μοντέλα όπως τα Focus και Kuga/Escape.

Καινοτόμες τεχνολογίες περιλαμβάνουν το προηγμένο σύστημα Electronic Stability Programme (ESP) με Load Adaptive Control, που προσαρμόζει τη λειτουργία των συστημάτων ESP λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο του οχήματος ώστε αυτά να παραμένουν πλήρως αποτελεσματικά ανεξάρτητα εάν είναι πλήρως ή μερικώς φορτωμένο.

Το όχημα δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό κέντρο εξέλιξης επαγγελματικών οχημάτων της Ford – που κουβαλά εμπειρία δεκαετιών στην εξέλιξη κορυφαίων μοντέλων Transit – με την υποστήριξη των παγκόσμιων προϊοντικών πόρων της εταιρίας. Στη φάση εξέλιξής του το όχημα προσαρμόστηκε προσεκτικά στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών από όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικά και κινητήρες που ικανοποιούν τις ανάγκες των τοπικών αγορών.

Στην Ευρώπη, παραδόσεις του νέου Transit Connect πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του 2013.

Στη Β. Αμερική, το νέο Transit Connect προγραμματίζεται να αρχίσει να πωλείται μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...