Όλη η ιστορία των αγωνιστικών της Toyota του Le Mans σε έναν όροφο

Σχετικά άρθρα

Toyota Le Mans Race Cars

Σε έναν όροφο του μουσείου της Toyota Motorsport GmbH στη Γερμανία υπάρχουν παρκαρισμένα τα τρία WEC αγωνιστικά της Toyota, προκάτοχοι του φετινού Toyota TS040 Hybrid με τα 1.000 άλογα.

Το πρώτο είναι το Toyota TS010 το οποίο έτρεξε στο Le Mans του 1993 και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την TOM’S. Την χρονιά εκείνη το αγωνιστικό κέρδισε 3 αγώνες, ενώ πέτυχε και τέσσερις ταχύτερους χρόνους.

Ακολουθεί το Toyota TS020, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως  GT-One. Παρουσιάστηκε το 1998 και στο παλμαρέ του δεν υπάρχει καρό σημαία, παρά μόνο τρεις ταχύτεροι γύροι. Ο λόγος που το TS020 έμεινε στην ιστορία είναι επειδή η Toyota, αναγκάστηκε να βγάλει δύο street-legal αυτοκίνητα, ώστε το αγωνιστικό να πάρει homologation. Το ένα από αυτά βρίσκεται στο ίδιο μουσείο στη Γερμανία και το άλλο στην Ιαπωνία.

Τέλος, το τρίτο WEC αγωνιστικό είναι το TS030 Hybrid. Παρουσιάστηκε το 2012 και ανταγωνίστηκε για δύο χρόνια, το –δεν χάνω με τίποτα και πουθενά, τα έχω σαρώσει όλαAudi R18 e-tron.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...