3 εκατ. Mitsubishi Pajero

Σχετικά άρθρα

Pajero - 3 millionth

H Mitsubishi γιορτάζει σήμερα το 3.000.000στο Pajero. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 1982, έχοντας συνδέσει το όνομα του με τις 12 νίκες της εταιρείας στο Rally Dakar.

Απόγονος του θρυλικού πειραματικού τετρακίνητου 1936 PX 33, του αυτοκινήτου ορόσημου για τη Mitsubishi αλλά και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, ως το πρώτο Ιαπωνικό 4WD επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε σε τέσσερις μονάδες, το Pajero μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πρωτοπόρος της κατηγορίας σύγχρονων lifestyle SUV, μετρώντας μέχρι σήμερα 4 γενιές.

Η Mitsubishi παραμένει σήμερα προσηλωμένη στην κατηγορία μεγάλων SUV με το πρωτότυπο Concept GC-PHEV να προοιωνίζει το μέλλον.

PX33

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Mitsubishi Motors γιορτάζει το 3/εκατομμυριοστό Pajero*

Το Mitsubishi Pajero, το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομα του με τις 12 νίκες της εταιρείας στο Dakar Rally γιόρτασε την παραγωγή 3 εκατομμυρίων οχημάτων από το 1982 – συνδυασμένη παραγωγή του εργοστασίου Pajero Manufacturing Co., Ltd.” της Mitsubishi Motors’ στην Επαρχία Gifu (Ιαπωνία) και των κιτ συναρμολόγησης KD** για αγορές του εξωτερικού.

Απόγονος του θρυλικού τετρακίνητου 1936 PX 33 (1), το Pajero έμελλε να γίνει πρωτοπόρος μιας νέας τάσης όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά στην Ιαπωνία το Μάιο του 1982, και συγκεκριμένα η κατηγορία σύγχρονων lifestyle SUV.

Μέσα από τέσσερις διαδοχικές γενιές, το Pajero έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Ευρωπαίων πελατών αναδεικνύοντας μάλιστα την περιοχή σε Νο 1 Αγορά του παγκοσμίως και με συνεχιζόμενη αυξητική τάση (Ιαν. – Νοε. 2014: 5.892 μονάδες ή + 29%)…

… Μία προσπάθεια που αναμφίβολα υποστηρίχθηκε από μία εξαιρετική ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό – ασυναγώνιστη από οποιοδήποτε άλλο SUV – με συνολικά 12 νίκες στο θρυλικό Dakar Rally καθώς και 4 Παγκόσμια Κύπελλα (FIA) Cross Country Rally.

Σήμερα, η Mitsubishi Motors παραμένει προσηλωμένη στην κατηγορία μεγάλων SUV με το πρωτότυπο 2013 Concept GC-PHEV να προοιωνίζει το μέλλον.

Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από το σημερινό Outlander PHEV, αυτό το πρωτότυπο Grand Cruiser εκφράζει το όραμα της MMC για ένα μεγάλο, στιβαρό και ισχυρό SUV ικανό να προσφέρει στους επιβάτες μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις εδαφικές συνθήκες (όπου επιτρέπεται από το νόμο), για επαγγελματικές ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις – το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου plug-in hybrid (PHEV) συστήματος κίνησης που αποτελείται από ένα 3.0 V6 υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα MIVEC, συμπλέκτη, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, η οποία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα του χώρου φόρτωσης για καλύτερη κατανομή βάρους εμπρός / πίσω.

Σε ό,τι αφορά το Outlander PHEV, το νέο σύστημα PHEV εναλλάσσει αυτόματα τη λειτουργία του μεταξύ EV Mode και Hybrid Mode ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, την υπόλοιπη φόρτιση της μπαταρίας και άλλους παράγοντες.

“Pajero” είναι “Shogun” στο Ηνωμένο Βασίλειο και “Montero” στην Ισπανία.
**KD = Κιτ για τοπική συναρμολόγηση σε αγορές του εξωτερικού

***

(1) Το PX33 ήταν ορόσημο για τη Mitsubishi αλλά και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, ως το πρώτο Ιαπωνικό 4WD επιβατικό αυτοκίνητο. Τότε είχαν κατασκευαστεί τέσσερα πειραματικά τέτοια οχήματα..

Σε δοκιμές στο όριο, όλα θριάμβευσαν. Μία έκδοση Diesel – με κινητήρα Mitsubishi Motors 445AD – ήταν επίσης σε στάδιο πρωτοτύπου όταν το όλο project σταμάτησε. Σαν φόρος τιμής σε αυτό το μακρινό πρόγονο, η Mitsubishi Ralliart έτρεξε με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με εμφάνιση PX33 στο 1989 Dakar.

[/learn_more]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...

Mitsubishi: Nέο προωθητικό πρόγραμμα Diamond Bonus Deals

Η Mitsubishi στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals", προσφέροντας δύο σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άμεσα ένα ολοκαίνουργιο...

Nissan και Mitsubishi διερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας

Η Nissan και η Mitsubishi υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την διερεύνηση μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας σε υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με...

Το Mitsubishi Pajero επιστρέφει

Η Mitsubishi σταμάτησε την παραγωγή του Pajero το 2019, αλλά δημοσίευμα από την Ιαπωνία θέλει την εταιρία να επαναφέρει το μοντέλο στην αγορά. Επικαλούμενο...