Έρευνα: Η Honda πιο αξιόπιστη, η Alfa Romeo… λιγότερο!

Σχετικά άρθρα

2012-honda-fit-badge-detailjpg

Έρευνα που διεξήγαγε ο Organization of Consumers and Users σε 30.000 Ευρωπαίους οδηγούς 178 διαφορετικών μοντέλων, δείχνει ότι οι Ιαπωνικές φίρμες εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της αξιοπιστίας με προεξάρχουσα την Honda.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται η Toyota ενώ στην τρίτη και την πρώτη ανάμεσα στους Ευρωπαίους κατασκευαστές, η Dacia. Την τετράδα, κλείνει η Mazda. Στον αντίποδα, οι λιγότερο αξιόπιστες μάρκες σύμφωνα με τον OCU, είναι η Smart, η Land Rover και η Alfa Romeo. Για να εκτιμηθεί ο παράγοντας “αξιοπιστία”, ο οργανισμός ρώτησε  τους οδηγούς αν το αυτοκίνητο τους παρουσίασε κάποια βλάβη εντός του 2015 και τι είδους βλάβη παρουσίασε. Αν μιλήσουμε για συγκεκριμένα μοντέλα, τότε στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Honda Jazz 1.4 ενώ ακολουθούν τα Toyota Prius M και Renault Clio. Την χειρότερη βαθμολογία από την άλλη, συγκέντρωσε το Ford Focus 1.6 D.

Όσον αφορά στον τύπο της βλάβης, το ηλεκτρικό σύστημα είναι αυτό που “ταλαιπωρεί” περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο τους οδηγούς ενώ  μετά είναι το σύστημα πέδησης και τα ηλεκτρονικά του κινητήρα. Τέλος, το κόστος των βλαβών αλλά και αυτό της συντήρησης, αναπαριστά μεγάλο μέρος των εξόδων των οδηγών, με το υψηλότερο να είναι αυτό της Mercedes (€662) και το χαμηλότερο να είναι της Nissan (€300). Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο ότι ενώ το κόστος επισκευής και συντήρησης μπορεί να μειωθεί σημαντικά αν επιλεχθεί κάποιο ανεξάρτητο συνεργείο, το 52% των οδηγών εξακολουθούν να επισκέπτονται την αντιπροσωπεία.

ΠηγήOCU.org

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...