Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Σχετικά άρθρα

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε ότι πάσχει από σύνδρομο εντερικής ζύμωσης (ABS), μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια κατά την οποία το σώμα παράγει αλκοόλ.

Στην απόφασή του, ο δικαστής επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφάνιζε κανένα σύμπτωμα μέθης. Η Lisa Florin, κλινική βιολόγος στο νοσοκομείο AZ Sint-Lucas, του Βελγίου, εξήγησε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ABS παράγουν αιθανόλη, τον ίδιο τύπο αλκοόλ με αυτόν που υπάρχει στα αλκοολούχα ποτά, αλλά γενικά αισθάνονται λιγότερο τις επιπτώσεις του. Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με ABS, αλλά μπορούν να νοσήσουν από αυτό το σύνδρομο, όταν υποφέρουν ήδη από άλλη πάθηση που σχετίζεται με το έντερο.

Το αλκοόλ παράγεται συνήθως όταν οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης καταναλώνουν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, με τους μύκητες που βρίσκονται στο γαστρεντερικό του σύστημα τους μετατρέπουν σε αιθανόλη. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Anse Ghesquiere, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πάθηση είναι υποδιαγνωσμένη αφού σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μόνο 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Κατά ατυχή σύμπτωση, όπως τη χαρακτήρισε η Ghesquiere, ο πελάτης της εργάζεται σε ζυθοποιείο. Μάλιστα, τρεις γιατροί που τον εξέτασαν, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, επιβεβαίωσαν τη διάγνωση.

Ο πελάτης της Ghesquiere εντοπίστηκε από αστυνομικούς τον Απρίλιο του 2022 να οδηγεί “μεθυσμένος”, καθώς το αλκοόλ στο αίμα του έφτανε το 0,91 mg/λίτρο. Έναν μήνα αργότερα, τον συνέλαβαν και πάλι να έχει ξεπεράσει το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, με 0,71 mg/λίτρο. Μάλιστα, το 2019 είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για τους ίδιους λόγους. Ο ίδιος δήλωνε πάντα αθώος, ότι δεν έπινε αλκοόλ και αγνοούσε ότι έπασχε από αυτό το σπάνιο σύνδρομο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Θέση στάθμευσης στο Άμστερνταμ πωλείται για 495.000 ευρώ

Θέση στάθμευσης κοντά στο περίφημο Φόντελπαρκ, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο Άμστερνταμ, πωλείται σε τιμή που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ολλανδία, όπου οι τιμές...