Renault: Ίδιους κινητήρες με εμάς θα έχει η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Η Renault παρουσίασε εχθές τα χρώματα του νέου της μονοθεσίου, που μάλιστα αναμένεται να αλλάξουν μέχρι την Αυστραλία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις αλλαγές στην οργάνωση της ομάδας, αλλά και τους οδηγούς. Από τις πολλές δηλώσεις που έκαναν τα κεντρικά πρόσωπα της Γαλλικής ομάδας, ιδιαίτερη αξία είχαν εκείνα για τη σχέση της με την Red Bull, που πλέον θα είναι αντίπαλος.

Ο Cyril Abiteboul, παρότι οι δυο περασμένες χρονιές έφεραν μεγάλα προβλήματα και πολλές τριβές στις σχέσεις των δυο εταιρειών, επιβεβαίωσε πως η Renault θα παρέχει στους κόκκινους ταύρους ισάξιους κινητήρες με τους δικούς της. Ακόμη, σημείωσε πως, παρότι δεν υπάρχει συνεργασία στον τομέα του μάρκετινγκ, οι μηχανικοί που θα βρίσκονται στα γκαράζ της Red Bull, θα είναι οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια, φορώντας απλά άλλα χρώματα (TAG Heuer).

(Οι κινητήρες θα είναι) Ακριβώς οι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, είμαστε υποχρεωμένοι από τους κανονισμούς να προμηθεύουμε ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό. Αλλά δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε μορφή branding ή μάρκετινγκ, για προφανείς λόγους.

Από την άποψη της συνέχειας, θα υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα που βλέπατε πέρυσι, θα είναι τα ίδια πρόσωπα στο γκαράζ της Red Bull. Θα είναι ντυμένα διαφορετικά, αλλά τα πρόσωπα θα είναι τα ίδια.

F1 MALAYSIAN GP 2015

Ίσως να είναι εκτός συγχρονισμού με το τι θα κάνουμε για την ομάδα της Renault και το τι θα προκύπτει για την ομάδα της Red Bull, λόγω του κινητήρα. Αλλά, η φιλοσοφία της Renault και η υποχρέωση από την πλευρά του κανονισμού, είναι να έχουν ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές. Αν έχουμε αναβαθμίσεις, θα έχουν κι εκείνοι τις ίδιες αναβαθμίσεις.

Η εργοστασιακή ομάδα είναι η Renault, προφανώς, οπότε ο κινητήρας θα σχεδιάζεται και θα εξελίσσεται για εκείνη, αλλά (η Red Bull) θα έχει ακριβώς τον ίδιο κινητήρα.

Ο Helmut Marko ήθελε η Renault να βάλει σε προτεραιότητα την Red Bull και όχι την δικιά της ομάδα, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει. Όμως, η Αυστριακή ομάδα θα εξακολουθεί να έχει τους αναβαθμισμένους κινητήρες της Renault, στους οποίους θα πέσει ακόμη περισσότερο βάρος και εξέλιξη τη νέα χρονιά. Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως επισημοποιήθηκε και η συνεργασία μεταξύ Renault και Infiniti, κάτι αναμενόμενο ύστερα από το διαζύγιο των Red Bull και Renault.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...